Nieuws uit ZwollePolitiek & OpinieVoorpagina

D66 wil geen wegwerpplastic meer op Zwolse evenementen

Zwolle – Maandagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering riep de Zwolse D66 fractie wethouder Monique Schuttenbeld van GroenLinks op om evenementen in Zwolle verder te verduurzamen.

De fractie vroeg haar of zij, in navolging van Amsterdam, in Zwolle een verbod op het gebruik van wegwerp plastic bekers wil instellen. De wethouder omarmde dit idee en liet weten, naast andere duurzaamheidsmaatregelen, over twee jaar tot een verbod over te willen gaan.

Hoewel dat wat D66 betreft nog wel erg lang duurt, vindt de partij het een goede zaak dat de wethouder in gesprek gaat met de organisatoren en verder werk maakt van de verduurzaming van evenementen.

“De hoeveelheid plastic die ontstaat na een eendaags evenement is enorm en in deze tijd van verduurzaming niet te verkopen,” aldus Marco van Driel van D66. Ook andere maatregelen dragen bij, laat hij weten. “Zo hoeft er door het aanvullend aanleggen van vaste water- en stroompunten op vaak gebruikte evenemententerreinen minder gebruik gemaakt te worden van dieselaggregaten en kan het aantal vrachtbewegingen voor evenementen worden teruggebracht.”

Gerelateerde artikelen

Back to top button