KabelkrantNieuws uit ZwolleOnderwijs & Wetenschap

Cibap student Quillian Blom is de nieuwe Landelijk Ambassadeur mbo 2023

‘Het mbo is cruciaal voor Nederland.’ Minister Robert Dijkgraaf

Zwolle – Quillian Blom, Mediavormgever student aan het Cibap in Zwolle, mag zich een jaar lang landelijk mbo-ambassadeur noemen. Gisteravond kreeg hij deze prijs uitgereikt door minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Robbert Dijkgraaf, tijdens het mbo Ambassadeurs gala.

Samen met twee andere kandidaten hield hij zijn ijzersterke pitch op het podium. Van zowel de jury als het publiek kreeg Quillian de meeste stemmen waardoor hij met een ruime meerderheid de titel Landelijk ambassadeur mbo 2023 won.

Vertegenwoordiger van het mbo

Quillian volgt de opleiding Mediavormgever en zit in het derde jaar. Het komende jaar zal hij het gezicht zijn van het mbo. Na de overwinning vertelde Quillian als ambassadeur echt een stempel te willen drukken op het mbo: ‘Ik ben enorm trots dat ik het komend jaar het mbo mag vertegenwoordigen. Ik zie het als mijn taak om mbo’ers uit te dagen om trots te zijn op hun vak en de plek waar ze dat vak hebben geleerd.’

“Mbo’ers uitdagen om trots te zijn op hun vak.” Quillian Blom, student mediavormgever Cibap

 

Trots!

‘Wij zijn enorm trots dat Quillian de titel heeft gewonnen.’ aldus Koen Schuurhuis, woordvoerder Cibap. ‘Prachtig voor onze vakschool en het hele mbo dat hij dit jaar het mbo landelijk mag gaan vertegenwoordigen.’

Cibap vakschool voor vormgeving in Zwolle leidt op voor en met de Creatieve Industrie. Van mediavormgever tot creatief vakman en van filmmaker tot ruimtelijk vormgever en specialist schilder.

Gerelateerde artikelen

Back to top button