Nieuws uit ZwolleOnderwijs & Wetenschap

Cibap en Newcastle College ondertekenen intentieverklaring

Samenwerking i.h.k.v. opleiding International Creative Business Developer

Zwolle – Sinds september biedt Cibap vakschool voor verbeelding de nieuwe opleiding International Creative Business Developer aan. Allround Design (ruimtelijke èn digitale vormgeving), marketing en ICT komen samen een tweetalige opleiding op niveau 5 die leidt tot het Associate degree Media design (hbo). Een opleiding die voorbereid op het internationale werkveld van morgen. Vandaag werd door de directie van het Cibap in dit kader een intentieverklaring tot samenwerking getekend met de opleiding Art and Design van het Newcastle College uit Engeland.

De samenwerking heeft onder meer tot doel over en weer studenten stage te laten lopen bij bedrijven in Nederland en het Verenigd Koninkrijk op het vakgebied van grafisch-, ruimtelijk- en 2D/3D ontwerp. Verder zal bijvoorbeeld aan docenten van beide scholen middels ‘job-shadowing’ de mogelijkheid worden geboden een kijkje in elkaars praktijk te nemen.

Simon Chambers, directeur van Newcastle College – Art and Design is deze week samen met een aantal curriculumleaders bij het Cibap om naast de ondertekening van de intentieverklaring ook inhoud te geven aan de verdere samenwerking.

Gerelateerde artikelen

Back to top button