EconomieNieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

CDA Zwolle wil verkenning Basisinkomen

Het CDA gaat voor de bespreking van de Perspectiefnota op 8 juni in de raad een motie indienen. Ze willen in de vast te stellen Perspectiefnota een verkenning van het basisinkomen mee laten nemen.

Een basisinkomen is een vast (maand-)inkomen, dat de overheid aan iedere burger verstrekt of garandeert zonder daar voorwaarden bij te stellen. Het heet basisinkomen omdat het net genoeg is om van rond te komen. Wie een hoger inkomen wil blijft aangewezen op andere bronnen zoals inkomsten uit arbeid.

1.500 euro per maand

De meningen zijn nog verdeeld over de ideale hoogte van een basisinkomen. Maar de Vereniging Basisinkomen in Nederland stelt dat dit een bedrag rond de € 1.500,- zou moeten zijn. Het basis inkomen dat Nederland 300 miljard per jaar zou gaan kosten, moet dan gefinancierd worden uit bijvoorbeeld een verhoging van BTW en vermogensbelasting.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 038-2340777 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

admin

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.
Back to top button