KabelkrantKunst & CultuurNieuws uit ZwolleOud en Nieuw 22/23Voorpagina

Carbidschieten Windesheim Zwolle gaat met een batterij aan melkbussen

Zwolle / Windesheim – “Het is niet het beste weer maar we maken er wat moois van!” Dat riepen de mannen op het carbidveldje in het dorp Windesheim. Want knallen, dat kunnen die mannen wel daar in Windesheim onder de rook van Zwolle.

 

“Welke bus wil je?” vragen ze aan de verslaggeefster. “Klein of groot?” En met groot bedoelden ze dan een grote in elkaar gelaste tank, zullen we maar zeggen. Het is maar goed dat de oordopjes mee zijn want er ligt ook nog een hele batterij aan melkbussen klaar om afgeschoten te worden.

Politiehelikopter

Aan voetballen ook geen gebrek. Die leken wel door het hele dorp ingezameld te zijn om de lucht in te schieten. En hoog gingen ze, die ballen, op oudejaarsdag in Windesheim. Oerend hard! Maar nog net niet zo hoog dat de politiehelikopter die over kwam geraakt werd. Wel kregen de hoogvliegers een luide groet van de vele mannen in het weiland. 

Een eindje verderop in Zwolle Zuid ook een groep van zo’n 10 man die op het veldje bij de IJsselcentrale weg bezig waren met deze mooie traditie. Met een flesje bier en een vuurkorf is het toch altijd weer gezellig. In totaal zijn er in Zwolle zo’n 10 plekken waar vandaag met carbid geschoten mag worden. 

 

Carbidschieten Windesheim | Foto © RTV Focus Zwolle

Gerelateerde artikelen

Back to top button