112 nieuwsKabelkrantNieuws uit ZwolleVoorpagina

Mannen van 61 en 56 jaar gewond bij steekincident in Zwolle; verdachte opgepakt

Zwolle – Vrijdagavond 30 december zijn twee personen licht gewond geraakt tijdens één of meerdere steekincidenten in Zwolle. De incidenten deden zich voor in de Ruusbroecstraat en de Beukenstraat in de wijk Dieze. De slachtoffers zijn twee mannen van 61 en 56 jaar uit Zwolle.

Ruusbroecstraat

De eerste melding kreeg de politie binnen vanaf de Ruusbroecstraat in Dieze. Dit was rond een uur of vijf ’s middags. Direct daarop stuurde de politie een Burgernet-bericht uit waarin werd gesproken over een geweldsdelict met wapen. Mensen werden opgeroepen uit te kijken naar een lichtgetinte man van rond de 20 jaar, 1,65 m lang, gezet postuur, groene jas met bontkraag en een zwarte broek. Hij zou een mountainbike bij zich hebben.

Beukenstraat

Rond half acht kwam er een tweede melding binnen bij de politie. Dit keer vanaf de Beukenstraat. Deze straat ligt een paar straten verderop in de wijk Dieze. Daar zou het gaan om een steekincident.

Een half uur later, om acht uur kon de politie een verdachte aanhouden. “Het gaat om een 25-jarige man uit Zwolle. Of hij met beide incidenten iets te maken heeft wordt onderzocht”, laat Sigrid Passchier, woordvoerder van de Politie Oost Nederland weten.

De politie heeft nader onderzoek ingesteld naar de toedracht van het incident.

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren