BinnenstadNieuws uit ZwollePolitiek & OpinieVoorpagina

Café The Livingroom moet stoppen met livemuziek

Zwolle – Vanaf volgende week moet café The Livingroom stoppen met het programmeren van live muziek. De Omgevingsdienst IJsselland, waarbij de gemeente Zwolle is aangesloten, heeft besloten om de geluidsnormen te gaan handhaven. Eén van de buren van de kroeg had een klacht ingediend en werd onlangs in het gelijk gesteld.

Zorgen over toekomst binnenstad

“Dé muziekkroeg van Zwolle zonder livemuziek is onvoorstelbaar,” zegt raadslid Patty Wolthof van PvdA Zwolle. Wolthof wil dat het college van burgemeester en wethouders snel met een oplossing komt. De partij stelt daarom samen met GroenLinks Zwolle schriftelijke vragen.

Wolthof maakt zich zorgen over het verdwijnen van een podium voor veel muzikanten en plek voor muziekliefhebbers. Maar ze heeft ook zorgen over de toekomst van de binnenstad: “Zwolle wil een bruisende stad zijn en daar hoort ook livemuziek bij. We hebben nota bene een conservatorium waar we mensen opleiden tot muzikanten. Als muziek maken straks zelfs binnen in kroegen niet meer kan, wat voor stad zijn we straks dan nog?”

Brede discussie voeren

Kroegbaas Anja Louwerse hoopt dat er nieuwe openingen ontstaan nu de politiek zich er mee bemoeit. “De vele reacties van betrokkenen hebben ervoor gezorgd dat ook de politiek gaat reageren op onze situatie. Niet alleen voor The Livingroom, maar wellicht kan de discussie breder gevoerd worden met betrekking tot de decibelnorm, de festivals en het belang van een bruisende binnenstad,” schrijft Louwerse op Facebook.

‘We hebben nooit gedonder gehad in en om onze zaak en dat willen we graag zo houden,” vervolgt Louwerse. “Laten we daarom respectvol blijven naar elkaar. In deze situatie zijn zowel de buurman als The Livingroom de dupe geworden van slechte regelgeving en afspraken die het mogelijk maken om te bouwen naast bestaande horecazaken. Zonder goede voorwaarden of extra maatregelen kan de bestaande horeca niet worden beschermd.”

Donderdag strartte de laatse week livemuziek in The Livingroom. Muzikanten speelden vol passie en vuur voor het behoud van de live optredens in het café aan het Gasthuisplein.

Foto’s / video © Jan Koldewijn

Gerelateerde artikelen

Back to top button