Nieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapVoorpaginaZwolle-Zuid

Buitenlesplek voor basisschool De Wingerd

Zwolle – Vanaf woensdag kunnen leerlingen van basisschool De Wingerd in Zwolle-Zuid buiten les krijgen. Onderwijswethouder Michiel van Willigen opende samen met leerlingen van de school de buitenlesplek.

Gezond

“Voor kinderen is het gezond in de buitenlucht les te krijgen. Ze zijn even in een andere omgeving met meer bewegingsvrijheid.” Michiel van Willigen is enthousiast over het project. De voordelen zijn eindeloos, terwijl het enige nadeel is dat je nat kunt worden in de regen.”Zelf ziet de wethouder buiten werken ook wel zitten. “We hebben het er over gehad om buiten te vergaderen, dat zou een optie kunnen zijn.”

Zowel de reguliere lesstof, zoals rekenen en spelling als lessen over de natuur zullen aangeboden worden aan de kinderen. De groep 3 tot en met 8 zullen echt gebruik maken van de buitenlesplek, de kleuters daarentegen zullen meer spelenderwijs lessen op het schoolplein aangeboden krijgen.

De school opende niet alleen een buitenlesplek maar gaat ook het schoolplein groener maken met extra bomen en planten. Zo ziet alles er straks groen uit.

Foto’s © Peter Denekamp

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button