112 nieuwsKabelkrantNieuws uit Zwolle

Brandweer zorgt voor grip op kwaliteit

Zwolle – Brandweer IJsselland blikt terug op 2023 met haar publieksjaarverslag. Zo had ze op 7 februari haar eerste GRIP incident op de A28, op 21 maart opende ze de grootste meldkamer van Nederland en sinds 25 november is zij een 112-bomenbos rijker. Dit en meer lees je in het publieksjaarverslag.

Samen met haar partners werkte ze in 2023 aan de voorbereiding op de crisis van morgen. Hierin werd een grote stap gezet door onder andere de crisisorganisatie anders in te richten. Door meer in te spelen op de risico’s die we in onze regio lopen.

Incidenten, crises en successen

Arjan Mengerink: “We kregen te maken met incidenten, korte en langer durende crises. Dat had impact op onze organisatie en onze mensen. Veranderingen in de maatschappij en langdurige crises vroegen om regionale coördinatie en regie. Denk bijvoorbeeld aan de toestroom van vluchtelingen, maar ook aan de gevolgen van de klimaatcrisis in storm en hoogwater, de energietransitie en cyberdreigingen. We hadden en hebben een grote rol in een landelijk project om informatie uit te wisselen tussen veiligheidsregio’s, de rijksoverheid, gemeenten en tal van partners: KCR2.”

Maar ze vierde ook successen, zoals de opening van de grootste meldkamer van Nederland: Meldkamer Oost-Nederland. Ook speelde de brandweer in op andere type branden. Zo nam ze een blusschuimcontainer en een blusrobot in gebruik, stapte ze over op nieuwe brandstof en innoverende technieken in opleidingen en oefeningen.

Met het jubileum van tien jaar Veiligheidsregio IJsselland voor haar maakt ze zichzelf verder klaar voor de toekomst.”

 

Bron
brandweer IJsselland

Gerelateerde artikelen

Back to top button