112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Brandweer herenigt tortelduifjes in Kamperpoort

Zwolle – De brandweer is zondagmiddag om vijf uur uitgerukt om de dierenambulance te assisteren in de Hoogstraat in de wijk Kamperpoort. Een duif zat opgesloten tussen een raam van een appartement en een beschermingsplaat.

tekst gaat verder onder de foto

De opgesloten duif (links op de foto) tussen de twee ruiten terwijl de andere duif (rechts op de foto) geduldig op de rand van beschermingsplaat bij de buren zit te wachten

Buren zagen het koppeltje tortelduifjes zitten. De ene opgesloten tussen de twee ruiten terwijl de andere duif geduldig op de rand van beschermingsplaat bij de buren zat te wachten. Omdat het niet mogelijk bleek de duif te bevrijden is de dierenambulance gewaarschuwd. Chauffeur Ricardo van de dierenambulance liet op zijn beurt de brandweer komen om de duif uit de benarde positie te bevrijden.

Het lukte brandweerlieden om met behulp van de hoogwerker en een schepnet de vogel tussen de ruiten te vangen. De duif is door de dierenambulance naar een dierenarts gebracht ter controle.

Plaats op de kaart bij benadering:

Tags
Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 038-2340777 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button
Close