HoltenbroekNatuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleStadshagenVoorpaginaWipstrik

Zwollenaren aan de slag voor schone straat en natuur

Zwolle – Zaterdag vond de zeventiende editie van de Landelijke Opschoondag plaats. Ook in Zwolle ging dit niet onopgemerkt voorbij. Jong en oud gingen met grijpstokken, bezems en vuilniszakken de straat op of de uiterwaarden in.

Mooi Schoon-acties

De ROVA ondersteunde op meerdere plekken ‘mooi schoon-acties’. Zo ging er een groep mensen aan de slag langs de Hasselterdijk. Ook wethouder William Dogger was van de partij om zwerfvuil te rapen in de uiterwaarden van het Zwarte Water. Dogger is enthousiast over deze buurtactie: “Het is goed voor milieu, het landschap ziet er fraaier uit en het is fantastisch om samen met andere mensen iets te doen.”

Een stukje verder op aan de overkant van het Zwarte Water is een veel grotere groep bezig de uiterwaarden vrij te maken van zwerfvuil. Volgende week keert de Zwolse schaapskudde terug bij wijkboerderij De Klooienberg. Het is voor de veiligheid en gezondheid van de schapen belangrijk dat de uiterwaarden waar ze grazen zwerfvuilvrij zijn gemaakt.

Er werd niet alleen zwerfvuil uit de natuur gehaald. Ook in verschillende straten sloegen de bewoners aan het opruimen. Sandra uit de Heemskerckstraat in deWipstrik besloot samen met haar buren de straat een opruimbeurt te geven. Jong en oud wisselden het straatvegen en zwerfvuil rapen af met een gezellig praatje met de buren.

Back to top button