Kunst & CultuurNieuws uit Zwolle

Bovenste Knoopje Open ‘artist in residence’ bij Zwolse theaters

Zwolle – Afgelopen zomer nam Bovenste Knoopje Open hun nieuwe album op, op de zolder van Schouwburg Odeon. Op diezelfde zolder ontving het gezelschap tijdens het Stadsfestival het publiek bij hun voorstelling – en in september ging Tijd Zat in première in een uitverkochte Dommerholtzaal in Schouwburg Odeon. Een samenwerking die smaakte naar meer. Het gezelschap is nu officieel ‘artist in residence’ bij Zwolse theaters en houdt kantoor op de zolder van de schouwburg. Het komende jaar werkt Bovenste Knoopje Open in samenwerking met Zwolse theaters aan nieuwe voorstellingen en projecten binnen en buiten het theater.

Artist in residence

Bovenste Knoopje Open is een gezelschap uit Zwolle dat cabaret en muziek maakt. Job Kühlkamp en Sjoerd van Capelleveen vormen de artistieke kern van het gezelschap. Ze treden met hun voorstellingen en als vijfkoppige band op in theaters en op festivals door heel het land.
Zwolse theaters heeft Bovenste Knoopje Open uitgenodigd om de zolder van Schouwburg Odeon te betrekken en vanuit daar te gaan maken, ontwikkelen, spelen, dromen, samen te werken en te onderzoeken. In de schouwburg zelf, maar ook in de Zwolse wijken en andere interessante plekken en culturele broedplaatsen. Het komende jaar zal het gezelschap o.a. de jeugdvoorstelling De Kleine Prins gaan maken, een podcast ontwikkelen en muzieksessies organiseren met Zwolse en nationale muzikanten. De album release van het album Hotel Debotèl in Schouwburg Odeon is het eerstvolgende hoogtepunt dat op het programma staat.

Job Kühlkamp en Sjoerd van Capelleveen van Bovenste Knoopje Open: “We zien het de komende tijd als onze taak om samen met Zwolse theaters projecten op te zetten die laten zien dat kunst bij uitstek een prachtig middel is om maatschappelijk betrokken te zijn in deze mooie stad.”

Anna Bouwman, adjunct directeur Zwolse theaters: “We geloven sterk in de wederkerigheid van deze samenwerking. Ja, er staat sinds kort ook een tafeltennistafel op zolder, waar een aantal collega’s zich goed vermaken! Maar het gaat natuurlijk over het delen van onze kennis op zakelijk en artistiek gebied met een jong talentvol gezelschap. Van technische expertise tot het beschikbaar stellen van ons grote netwerk. Ik ben er trots op dat wij van zo dichtbij hun ontwikkeling mogen meemaken en daar onze bijdrage aan kunnen leveren. Een ontwikkeling waar het Zwolse en het landelijke publiek getuige van zal zijn, dat is een belofte! Dit geeft ons allemaal zoveel energie.

Album release Hotel Debotèl

Op zaterdag 21 december vindt de album release van Bovenste Knoopje Open plaats in Schouwburg Odeon. Het album, getiteld Hotel Debotèl, is een luisterboek met liedjes. Dit album is afgelopen zomer gemaakt en opgenomen. Speciaal voor deze album release worden de tribunes in de Dommerholtzaal weggeschoven en wordt het album in een bijzondere setting in de zaal gespeeld. Kaarten zijn te bestellen via de website van Zwolse theaters.

Meer informatie: www.zwolsetheaters.nl/bovenste-knoopje-open

Gerelateerde artikelen

Back to top button