BouwNieuws uit ZwolleStadshagen

Bouwproject in Stadshagen moet voorbeeld voor samenleving worden

Zwolle – Directeur Age de Vries van Ter Steege Bouw Vastgoed en adjunct-directeur Menno van der Veen van deltaWonen tekenden dinsdag een overeenkomst voor de ontwikkeling en bouw van 32 huurwoningen aan de Oude Wetering in Stadshagen.

Op deze locatie kan Ter Steege Vastgoed vijftig koop- en huurwoningen bouwen. In totaal ontwikkelt en bouwt het bouwbedrijf 32 woningen voor deltaWonen. Het gaat om elf huurwoningen en 21 huurappartementen. Allemaal bestemd voor één tot twee personen. De appartementen worden gehuurd door de J.P. van den Bent Stichting van deltaWonen voor haar cliënten. De huurovereenkomst is inmiddels ondertekend.

Een bouwproject realiseren als boerenerf. Dat is wat deltaWonen met Ter Steege Bouw, in afstemming met de gemeente, gaat ontwikkelen aan de Oude Wetering in Stadshagen. Dit komt niet zomaar uit de lucht vallen: de Oude Wetering heeft een rijke historie. Eind 19e eeuw werd er een nieuwe boerderij gebouwd, want de zoon van boerderij ’t Werkel trouwde met de dochter van Oude Wetering 4. De boerderijen staan er niet meer; alleen de kastanjeboom, geplant vanwege het huwelijk in 1878, heeft de tand des tijds doorstaan. Van een boerderijbrand tot de bouw van Stadshagen. De boom is geïntegreerd in het bouwontwerp.

Het project moet uitgroeien tot een buurtschap voor wonen en zorg. ‘Zwolle Waaranders’ moet een voorbeeld voor de samenleving worden. Een plek waar mensen met én zonder een beperking samenleven. Een plaats waar noaberschap centraal staat en mensen elkaar ondersteunen.

De bouw start in februari 2020 en zal ongeveer een jaar in beslag nemen. De elf huurwoningen worden verhuurd via de Woningzoeker.

Gerelateerde artikelen

Back to top button