Nieuws uit ZwollePEC ZwolleZorg & Welzijn

Kinderen genieten van sport en spel

Zwolle – Deze week vond de derde editie van Kids United Sport Zwolle (KUSZ) plaats. PEC Zwolle United, Landstede Sportcentrum en SportService Zwolle sloegen daarbij ook dit jaar de handen ineen om kinderen (uit groep 5, 6 en 7) die, vanwege verschillende sociaaleconomische redenen, niet op zomervakantie kunnen, een onvergetelijke week te bezorgen met sport- en spelactiviteiten.

Maandag

De gehele week was de persruimte in het MAC3PARK stadion het thuishonk waar de kinderen zich verzamelden, lunchte en de dag met elkaar afsloten. Hier kwam iedereen dan ook tezamen op maandagochtend om de week te starten. De eerste activiteit op het programma was een basketbalclinic onder leiding van echte landskampioenen, namelijk die van Landstede Basketbal. Na een lunch – die gedurende de hele week bereid werd door cliënten van partner Frion – werd er bij Bowlen & Zo fanatiek gestreden voor de winst.

Dinsdag

Op dinsdag werd er in de ochtend gekickbokst onder leiding van FIT ELITE (Zwolle) in de omloop van het stadion. De kinderen kregen door verschillende oefeningen de beginselen van het boksen aangeleerd. In de middag werd de verkoeling opgezocht en een bezoekje gebracht aan Djambo Kidsplay.

Woensdag

Op woensdag liepen de temperaturen al aardig op, maar dit weerhield de kinderen er niet van om zich uit te leven op het voetbalveld van het MAC3PARK stadion. Tijdens de voetbalclinic werden er strafschoppen genomen en verschillende andere voetbalactiviteiten uitgevoerd. Op woensdagmiddag werd er in de PEC Zwolle eRoom gegamed onder leiding van eSporter Stefan ‘PECMAN’ Vellinga en kregen de kids een rondleiding door het stadion. Een volledig dagje PEC Zwolle dus.

Donderdag

Op de historisch warme donderdag werd het programma aangepast vanwege het weer. De volleybalclinic onder aanvoering van Regio Zwolle Volleybal moest helaas uit het programma worden gehaald. Zowel buiten als in de hal was het simpelweg te warm. De week werd daarom afgesloten met veel actie bij Rebound World Zwolle. Na de lunch kon iedereen verkoeling zoeken en genieten van de spullen en informatie die zij meekregen in de zogenaamde ‘fitbag’. Deze tas bevatte leuke spulletjes, zoals kaarten voor de wedstrijd PEC Zwolle – Willem II en informatie over de sportmogelijkheden in de omgeving.

Bron
PEC Zwolle

Gerelateerde artikelen

Back to top button