Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoetbalVoorpagina

Bouw zonnepark bij IJsselcentrale start in juni

GDF SUEZ start dit voorjaar de bouw van het zonnepark op het terrein van de IJsselcentrale (red. Centrale Harculo) in  Zwolle.  Op het terrein van de energiecentrale worden in totaal 3.500 zonnepanelen geplaatst. De ervaring die wordt opgedaan bij de bouw van de zonneparken wordt gebruikt voor de ontwikkeling van een reeks van zonneparken de komende jaren. Het zonnepark past bij de ambitie van GDF SUEZ om de leider van de energietransitie in Europa te zijn en markeert de duurzame ambities van GDF SUEZ in Nederland.
De bouw van het zonnepark in Zwolle start medio juni. In het najaar zal de eerste zonne-energie geleverd gaan worden. GDF SUEZ werkt op de terreinen van haar centrales aan meer duurzame initiatieven.

Vijf voetbalvelden met zonnepanelen

De 3500 zonnepanelen worden in Zwolle geplaatst op een gebied van ongeveer 1,5 hectare. Samen nemen de panelen daarmee ruim 3 voetbalvelden in beslag. Het zonnepark heeft een vermogen van bijna 2 MW en leveren voldoende elektriciteit voor zo’n 500 huishoudens. Ze behoort daarmee tot de grootste in Nederland. GDF SUEZ gebruikt bij de bouw van het park hoge kwaliteit materialen, die goed bestand zijn tegen het Nederlandse weer en tegelijkertijd een lange levensduur, maximale energieproductie en een langjarige betrouwbaarheid hebben.
Eind 2013 is de vergunningen voor het park aangevraagd en verkregen, waarna vorig jaar een subsidie voor het park is toegewezen door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Consumenten kunnen deelnemen aan de zonneparken, door het recht te kopen op de opgewekte stroom van een zonnepaneel.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button