Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Bouw Knarrenhof Zwolle door krasse motorrijders in gang gezet

Zwolle – Dinsdagmiddag werd het startsein gegeven voor de bouw van het Knarrenhofje in de Zwolse wijk de Aa-Landen. Toekomstige bewoners en iedereen die had meegeholpen met de totstandkoming van de Knarrenhof had zich verzameld op de voormalige Aa-bad locatie. Dit keer geen heipaal, maar een bijzonder energieke groep krasse motorrijders die door een aantal mooie kleurrijke linten heen reden voor de bouwlocatie.

Het was een bijzonder moment. Na 6 jaar ontwikkeling kan nu echt de spade de grond in. De Krasse Knarrenhofjes zijn in namelijk in Zwolle ontstaan, waarna het landelijk vervolg heeft gekregen. In vele plaatsen in Nederland is men nu bezig met de realisatie van soortgelijke projecten.

Project Krasse Knarrenhof
Project Krasse Knarrenhof

De Knarrenhof is gebaseerd op de hofjes van vroeger. Ooit waren dit plekken voor armeren, ouderen, weduwen en zieken. Het was er besloten en veilig, maar zeker niet luxe en comfortabel. En dat is de Knarrenhof in de Aa-Landen wel. Knarrenhof stelt privacy en wooncomfort centraal in een veilige en afsluitbare hof. Ieder heeft een eigen voordeur, inpandige berging, terras, zolder en eigen afsluitbare schuur op het terrein.

Op voormalig Aa-bad locatie komt het Krasse Knarrenhofje en een aantal sociale huurwoningen van deltaWonen

Door de combinatie van ouderwets burenfatsoen en ‘’noaberschap’’ zijn de bewoners hier nooit alleen. Met de gemeenschappelijke tuin en hobbyruimte is er namelijk mogelijkheid voor ontmoeting. Het is beslist geen woongroep, want niets moet gezamenlijk, maar het kan wel. De toekomstige ‘hovelingen’ organiseren samen het onderhoud, de zorg, energie etc. met hulp van de landelijke Stichting Knarrenhofjes. Alles wat ze zelf kunnen doen, doen de bewoners liever zelf. Want als je dat laat doen door gebruikers zelf, is het altijd actiever, leuker, beter en goedkoper.

Vanaf het eerste idee tot aan de start van de bouw heeft het zo’n 6 jaar geduurd om de Knarrenhof te realiseren. De eerste woningen in het project zullen naar verwachting eind van dit jaar worden opgeleverd. Alle woningen zijn inmiddels verhuurd of verkocht.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Back to top button