Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Boom-Battle: Zwolse boomtuintjes wedstrijd voor prettig straatbeeld

Een boom voor je huis waarbij de grond rondom de boom een verzamelplek is voor zwerfafval, hondenpoep, vuilniszakken en fietsen. Herkenbaar? Dat kan veel leuker! Vandaar dat de Creatieve Coöperatie met steun van vele vrijwilligers, DeltaWonen en de Gemeente Zwolle een wedstrijd organiseert om de ‘boomtuintjes’, ook wel boomspiegels genoemd, (het stukje grond rondom een boom in openbare ruimtes) in Zwolle aan te pakken. Maak kennis met de Boom-Battle.

Kick-off Rembrandtlaan

Op zaterdag 13 september 2014 vindt de kick-off van de Boom-Battle plaats in de Rembrandtlaan. De kick-off is de start van deze wedstrijd die in heel Zwolle zal gaan plaatsvinden. Op deze dag gaan bewoners van de Rembrandtlaan onder professionele begeleiding aan de slag met de boomspiegels in deze straat. Niemand minder dan tuinontwerper Harry Pierik neemt de bewoners mee in de do’s & don’ts aan de hand van diverse voorbeelden.

Door deze kick-off kunnen de inwoners van Zwolle een indruk krijgen van wat de mogelijkheden zijn met een boomspiegel en wat het doet voor het straatbeeld en de saamhorigheid. Het is de bedoeling je daarna zelf aan de slag gaat!

De uitdaging luidt:

“Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wie heeft de mooiste boomspiegel van het land?” Deze kun je creëren door het aanplanten van groene en vrolijke bloeiende planten een zelfgemaakt bankje, vogelhuisjes of een bijzonder kunstwerk. De sluitingsdatum is op maandag 31 augustus 2015. Tot die tijd kan je op eigen initiatief aan de slag met een door jou uitgekozen boomspiegel. Wel moet je rekening houden met bepaalde richtlijnen.

Vanaf 1 september 2015 kan er via Facebook gestemd worden op alle inzendingen, de meest populaire worden bezocht en beoordeelt door een bekende Zwolse (vak)jury en maken kans op De hoofdprijs; een straatbarbeque t.w.v. €750,-.

 

Do’s and Don’ts boomtuintje

 

Meedoen? Meld je aan

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button