EconomieKabelkrantNieuws uit Zwolle

Bob Verheijden nieuwe directeur ArtEZ Art & Design Zwolle

Zwolle – Met genoegen kan het College van Bestuur mededelen dat per 1 oktober Bob Verheijden wordt benoemd als directeur Art & Design Zwolle.

ArtEZ

Bob is geen onbekende van ArtEZ. In 1987 studeerde hij af in Arnhem, waarna hij zijn eigen bureau op het gebied van (interieur) architectuur, stedenbouw en graphic design runde. In 1993 keerde hij terug naar ArtEZ, als hoofd van de opleiding Product Design, wat hij zes jaar heeft gedaan. Na te hebben gefocust voor een langere tijd op eigen bureau keerde Bob terug het onderwijs in. In Engeland zette hij een bachelor en master opleiding bij de Coventry University op.

Minerva Art Academy

Op dit moment is hij werkzaam bij Minerva Art Academy als hoofd van de zes designopleidingen waar hij zich naast deze taken inzet voor onder andere de flexibilisering van het onderwijs en het leggen van verbindingen naar onderzoek en de lectoraten.

Maarten Bremer, lid College van Bestuur: “Wij menen in Bob een directeur te hebben gevonden met veel onderwijs en praktijk ervaring. We zijn er van overtuigd dat hij samen met de mensen in Zwolle, Art & Design nog beter op de kaart kan zetten en de verdere ontwikkeling die al is ingezet vorm kan geven.”
Bob hoopt met zijn komst, samen met het team, de Academie voor Art & Design Zwolle verder te profileren : “Het is een mooie uitdaging om de academie, verankerd in de regio, nog beter zichtbaar te maken. Kunst is een need to have en dat kunnen wij laten zien.”

Bob Verheijden volgt hiermee Thom Wildeboer op die in de zomer na een interim periode van 2 jaar afscheid neemt van de academie. Onder Thom is er gewerkt aan toekomstgericht ontwikkeltraject dat resulteerde in onder andere de succesvolle heraccreditatie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button