BlogNieuws uit ZwolleVoorpagina

Blog: Bloed, zweet en tranen in de warmte

Door: Chantal Kuipers

Zwolle – Bloedheet is het. Voor de één lekker koel bij de airco, voor de ander zwoegen in de brandende zon.

Foto: © PeterDenekamp

Veel mensen hebben het geluk dat ze een werkplek hebben waar je met een airco aan nog kippenvel op je armen hebt, maar helaas geldt dit niet voor iedereen. Bouwvakkers, horecamedewerkers, postbezorgers of de mannen van de ROVA, allemaal staan ze in de volle zon hun werk te doen. Zij kunnen niet even schuilen voor de warmte, want het werk gaat door. Met zweet op het lijf staan ze klaar om afval op te halen, of ons te voorzien van een welverdiend drankje na het werk.
Gelukkig zijn er veel werkgevers die meedenken met het oververhitte personeel. Zo gaat ‘ Las Rosas’, het tapas restaurant aan het eind van de Melkmarkt, pas om 4 uur ’s middags open. Dit om de medewerkers, die al zo hard hebben gewerkt, te ontzien.

Foto: ©Peter Denekamp – Las Rosas

De ROVA geeft collega’s de vrijheid om extra pauzes te nemen en zorgt voor extra water voor het personeel. Als laatste mogen bezorgers van PostNL poststukken eerder of juist later bezorgen. Tot negen uur ’s avonds kunnen de inwoners van Zwolle de  brieven en pakketjes in de bus verwachten. Om het hoofd echt koel te houden adviseert de postwerkgever haar personeel om een natte doek in de nek te leggen en af en toe even te stoppen.

Foto: ©Peter Denekamp – ROVA schoonmaakboot Zwolse grachten

Dus mocht er een postbezorger aan je deur staan, of zie je de mensen in de horeca met een rood hoofd hun drankje bij je komen brengen, geef ze dan een stralende lach, éen waarbij de zon koud lijkt. Want voor je het weet is deze zomer voorbij en rollen we zo de herfst weer in.

Gerelateerde artikelen

Back to top button