Nieuws uit ZwolleVerkeerVoorpagina

Binnenstad vrijdagavond helemaal afgesloten voor verkeer vanwege Stratenfestival

Hoogtepunten van het verhaal
  • Binnenstad afgesloten vanaf 18.00 uur
  • Afgesloten voor fietsers, bromfietsers en auto's
  • Alleen voetgangers mogen de binnenstad in
  • Fietsenstallingen aan de rand van de binnenstad
  • Wegsleepregeling auto's van kracht

Zwolle – De binnenstad van Zwolle wordt vrijdagavond vanaf 18.00 uur hermatisch afgesloten voor het verkeer. Dit in verband met het jaarlijkse Stratenfestival dat plaatsvindt. Tijdens dit festival treden er bands op op diverse podia in de binnenstad. Vanwege de grote toeloop van mensen wordt op diverse locaties de omgeving afgesloten. De opbouw van het festival start vrijdagmiddag direct na de warenmarkt.

Verkeersmaatregelen-Stratenfestival – Foto: ©Peter-Denekamp

Alle toegangswegen over de bruggen afgesloten

De gehele binnenstad is vanaf 18.00 uur niet meer toegankelijk voor al het verkeer, met uitzondering van de voetgangers. De afsluitingen staan bij alle bruggen naar de binnenstad. Dichtbij de toegangen tot de binnenstad worden extra fietsenstallingen gecreëerd. Bewoners die in de binnenstad wonen en tijdens de afsluiting de auto nodig hebben, worden verzocht de auto tijdig buiten de stadsgracht te zetten. De afsluiting geldt ook voor taxi’s. Een tijdelijke taxistandplaats is aanwezig op Kamperpoortenbrug en aan Groot Wezenland.

Busroutes

De stads- en streeklijnen van Keolis/Syntus en Connexxion rijden op deze dag niet door de binnenstad maar via een aangepaste route vanaf station naar Pannekoekendijk. De dichtstbijzijnde halte voor de binnenstad is aan Pannekoekendijk.

Uitzondering is stadslijn 4 van Keolis/Syntus. Deze rijdt tot 17.00 uur onder andere via Wilhelminasingel – Kerkstraat. Na 17.00 uur rijdt ook deze stadslijn via de Emmawijk – Pannekoekendijk.

Check de laatste bus vrijdagnacht

Hier kun je de taxi of de bus pakken!

Foto: ©Peter Denekamp – Halte Pannekoekendijk voor de Pathé Bioscoop

 

Wegsleepregeling binnenstad

Tijdens het Stratenfestival is een wegsleepregeling voor foutief geparkeerde auto’s in de binnenstad van kracht. Beschikbare parkeerlocaties worden aangegeven door het parkeerverwijssysteem op de binnenring.

Wegsleepregeling van kracht – Foto: ©Peter Denekamp

Gerelateerde artikelen

Back to top button