Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Waterschap: ‘Problemen zeker niet voorbij’ – maatregelen tegen droogte blijven van kracht

Zwolle – Het gras in op veel plekken al weer helemaal groen, maar de maatregelen tegen de droogte in Nederland blijven onverminderd van kracht. De problemen met betrekking tot de waterkwaliteit, verzilting en natuur, scheepvaart en landbouw zijn voorlopig zeker nog niet voorbij. Dat heeft het landelijke Managementteam Watertekorten donderdagmorgen bekend gemaakt.

Regen niet voldoende

De regen van afgelopen week heeft niet gezorgd voor een structurele verbetering. Dit geldt ook voor het werkgebied van waterschap WDO Delta waar Zwolle onder valt: “Nog geen structurele verbetering, wel verlichting in sommige gebieden door hogere waterpeilen in sloten en kanalen.

Hoewel landelijk het aantal meldingen van blauwalg, botulisme en vissterfte neemt toe, geldt dat  niet voor de WDO Delta regio: “Er is op dit moment geen toename van het aantal meldingen van blauwalg en botulisme.

 

Het doorlopend potentieel neerslagoverschot is het verschil tussen de hoeveelheid gevallen neerslag en de berekende referentiegewasverdamping. Een negatief getal geeft een tekort aan. Voor Zwolle staat het tekort zo rond de 300 millimeter,

 

IJsselmeerpeil gestegen

In de regio rond het IJsselmeer is het afgelopen weekend veel regen gevallen. Het IJsselmeerpeil is gestegen.  De verwachting is dat het peil van het IJsselmeer en Markermeer over een aantal dagen weer zal dalen, maar minder snel dan eerder werd ingeschat. Het waterschap kan ook nu nog water blijven inlaten vanuit het IJsselmeer en de IJssel. Daar komt bij dat er door de regen in het gebied wat minder water nodig is uit het IJsselmeer.

 

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button