EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Binnenstad sfeervol verlicht

Het is de ondernemers in de binnenstad weer gelukt sfeerverlichting aan te laten brengen. Dit brengt warmte en sfeer tijdens de donkere en koude dagen van herfst en winter. Er wordt al proefgedraaid, op woensdag 29 oktober wordt het officiële startschot gegeven om de stad te verlichten.

Donker

Voor velen is het ondenkbaar dat de binnenstad van Zwolle geen sfeerverlichting heeft tijdens de feestdagen. Toch was het bijna donker gebleven. Door het ontbreken van een fonds voor deze en andere activiteiten zag het Citycentrum zich geplaatst voor de uitdaging om het benodigde geld voor de sfeerverlichting op te gaan halen. Daarvoor heeft zij de hulp ingeroepen van een aantal ondernemers.

 Ambassadeur

Deze ondernemers hebben als een soort ambassadeur voor de sfeerverlichting hun collega-ondernemers in hun straat of aan hun plein gevraagd om mee te doen. Met veel enthousiasme en inzet hebben deze ambassadeurs bereikt dat er uiteindelijk in de meeste straten voldoende draagvlak ontstond voor de sfeerverlichting. Een bijdrage van de gemeente gaf het laatste zetje om de firma Starlight opdracht te kunnen geven de sfeerverlichting op te hangen.

Toekomst

Citycentrum laat weten dat het zonder de inzet van deze ambassadeurs niet gelukt was. Reden genoeg om deze ambassadeurs op woensdag 29 oktober het startschot te laten geven. Of deze aanpak ook volgend jaar weer gaat werken is zeer de vraag. De ambassadeurs geven aan dat het belangrijk is dat er in de toekomst een fonds komt waaraan iedereen bijdraagt. Gastvrij zijn doe je met z’n allen!

Gerelateerde artikelen

Back to top button