Nieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapVoorpagina

Bijzondere samenwerking Hedon en Deltion College

Poppodium Hedon en het Deltion College hebben al een intensieve samenwerking in het kader van Buro Ruis en de Bruisweken en werkt samen met diverse opleidingen, waaronder bijvoorbeeld Artiest Muziek. Sinds deze week kan een samenwerking met de opleidingen van Motorvoertuigen-, Carrosserie- en Tweewielertechniek daar aan worden toegevoegd. Hedon heeft recent namelijk een heuse brandweerwagen aangeschaft, die ze wil gebruiken bij promotionele activiteiten en voor het vervoer van bands en spullen. Studenten van Deltion zijn ingeschakeld om de benodigde aanpassingen uit te voeren aan dit voertuig.
Hedon wil met deze bijzondere bus de aandacht trekken op bijvoorbeeld festivals en activiteiten waarbij ze betrokken is. Het streven is om een multifunctioneel inzetbaar vervoersmiddel te krijgen, waar bijvoorbeeld een dj in kan draaien of ticketverkoop kan plaatsvinden, maar die ook simpelweg als informatiepunt kan dienen. Daarnaast dient hij praktisch inzetbaar te zijn voor bijvoorbeeld het vervoer van bands en spullen. Kortom een promotiewagen die voor vele doeleinden ingezet kan worden.
Natuurlijk dient het voertuig wel eerst omgetoverd te worden tot een echte Hedonwaardige wagen en daar komen de studenten van Deltion om de hoek kijken. Aangezien Hedon zelf niet over de kunde en middelen beschikt om de nu nog volledig uitgeruste brandweerwagen om te bouwen, heeft ze de hulp van studenten van de opleiding Motorvoertuigen-, Carrosserie- en Tweewielertechniek ingeschakeld. Zij nemen ook het onderhoud voor hun rekening. Voor de vormgeving van het in- en exterieur worden studenten van de opleidingen Sign, Grafische Vormgeving en Woninginrichting & Design betrokken.
De studenten zullen per direct beginnen met de aanpassingen zodat de bus zo spoedig mogelijk kan worden ingezet. Deltion is blij met de samenwerking en neemt de uitdaging graag aan. De studenten worden opgeleid tot vakman of -vrouw in hun branche en dit unieke leerproject is voor hen een goede gelegenheid om praktijkervaring op te doen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button