Nieuws uit ZwolleSportVoetbalVoorpagina

PEC Zwolle Street League trapt af

Aanstaande vrijdag 19 september begint het tweede seizoen van de PEC Zwolle Street League. Maar liefst twaalf teams gaan strijden om de felbegeerde titel.

De PEC Zwolle Street League is een straatvoetbalcompetitie voor jongeren van 12 t/m 15 jaar. Iedere wijk in Zwolle kan meedoen en speelt de thuiswedstrijden op een veld of plein in de eigen wijk. Dit veld mogen de teams zelf kiezen en wordt hun eigen ‘thuisstadion’. Bij uitwedstrijden gaan de teams op bezoek bij een team uit een andere wijk. De wedstrijden worden ongeveer één keer per drie weken gespeeld op vrijdagavond. Bij de PEC Zwolle Street League scoor je niet alleen punten door het winnen van wedstrijden, maar je scoort ook ‘Likes’ door je sportief te gedragen tijdens het voetballen en door je in te zetten voor de eigen wijk. Daarnaast scoren de jongeren extra ‘Likes’ door mee te doen aan de thema-avonden die in de winterperiode worden georganiseerd voor alle spelers.

Normaliter worden de wedstrijden op meerdere locaties gespeeld, maar om de aftrap op 19 september extra glans te geven vinden de wedstrijden nu op één locatie plaats. Dit jaar is die locatie het Cruijff Court aan de Palestrinalaan in Holtenbroek. Naast het spelen van de eerste competitiewedstrijd, gaan de jongeren spandoeken maken en worden er teamfoto’s gemaakt. Ook freestyle voetballer Tom Vegter komt langs om een spetterende show te geven en de jongens de laatste voetbaltricks te leren.

Gerelateerde artikelen

Back to top button