Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Bijna 900 kinderen uit Zwolse gezinnen met een laag inkomen vieren wél Sinterklaas

'Elke kind krijgt een nieuw cadeau van €10,-'

Zwolle – Woensdagmiddag 21 november genoten Zwolse kinderen uit gezinnen met een laag inkomen van Hét Grote Sinterklaasfeest. Zo’n 400 kinderen werden in het Landstede Sportcentrum onthaald met een musical, meet en greet met PEC Zwolle en clinics met Landstede Basketbal.

Foto’s : © Peter Denekamp

Armoedemonitor

Volgens de Armoedemonitor 2018 kent Zwolle in totaal 6400 huishoudens die op of onder het sociaal minimum leven. Het gaat om 2.100 kinderen. Voor Hét Grote Sinterklaasfeest meldden zich bijna 900 kinderen aan. Rob Teitsma van de Zwolse Stichting Kind in Beeld: “Dit is het achtste jaar dat we Hét Grote Sinterklaasfeest op deze manier vieren en we zien de aanmeldingen groeien. Dat is aan de ene kant triest, maar het geeft ook aan dat we de doelgroep beter weten te bereiken en dat zij ons beter weten te vinden!”

Grootse plannen

De plannen van Stichting Kind in Beeld voor aankomend jaar zijn groots. Rob Teitsma, voorzitter van de stichting: “We willen het hele jaar leuke uitjes organiseren. Afgelopen jaar startten we i.s.m. de Ladies Circle Zwolle Hét Grote Zomerfeest en de plannen voor volgend jaar liggen al weer op de plank. Maar dat kunnen we alleen dankzij de bijdrage van sponsoren, partners en donateurs.”

Complete uitstapjes met het hele gezin

Afgelopen jaar organiseerde de stichting naast Hét Grote Zomerfeest andere activiteiten en dat willen ze minimaal evenaren. Zo mochten vorig jaar kinderen naar Turn-Up in Hedon, organiseerden ze samen met Sportservice Zwolle de KUSZ Sportweek 2018 voor kinderen die om wat voor reden dan ook, niet met zomervakantie gaan. Ook waren er gratis kaarten voor een voorstelling op het Stadsfestival. De uitjes zijn altijd compleet. Naast de entree, worden bijvoorbeeld ook een hapje en een drankje aangeboden. “Het gaat er om dat de kinderen even een dagje geen zorgen hebben en met het hele gezin kunnen genieten. De lach op die gezichten is onbetaalbaar!”, aldus Teitsma.

Gerelateerde artikelen

Back to top button