EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Black Friday: Wachten bij de Media Markt Zwolle

'Ik sta hier al vanaf half tien'

Zwolle –  De eerste mensen staan al vanaf half tien te wachten bij de Media Markt in Zwolle. Dit omdat het vrijdag ‘Black Friday’ is. Een uit de Verenigde Staten overgewaaid fenomeen waarop winkeliers extreme kortingen aanbieden.

Door: Chantal Kuipers – Foto’s © Peter Denekamp

Foto’s : © Peter Denekamp

Media Markt

” Het wordt een totale gekte. Nu is het nog rustig, maar dat gaat straks veranderen.” vertelt Bert, Business Analist bij de Media Markt. ” We verwachten zo’n 8.000 mensen waarvan 3.500 betalende klanten, normaal is het 1/3 minder op een vrijdag.”

De Media Markt in Zwolle organiseert al ongeveer tien jaar lang Black Friday. Het begon klein maar werd steeds groter. Sinds vier jaar doen landelijk alle Media Markten mee. “Gisterenavond kreeg ik ook nog mails van leveranciers die mee wilden doen, zo hebben we ook producten die alleen vandaag te koop worden aangeboden zoals bijzondere wasmachines.”

Mensen konden eerder op de website spullen bekijken of bestellen. Er werd geen optie geboden om aan te vinken of de spullen nog op een locatie aanwezig zijn. ” Het zou heel vervelend zijn als mensen op de website zien staan dat er nog drie Playstations op voorraad zijn, maar dat hier net een klant met de laatste naar buiten loopt.”

Honderden euro’s korting

” Ik zit hier al vanaf half tien. Ik dacht ik ga wat eerder weg van huis om hier langs te gaan” vertelt een man in een blauwe jas. ” Normaal houd ik niet van zolang wachten maar het scheelt honderd euro en dat is wel veel geld. Helaas gaat de winkel pas om tien uur open dus het duurt nog even.”

Tegen de muur staan verschillende groepjes mensen te wachten, te kletsen of muziek te luisteren. “Eerder was ik hier ook bij een andere actie van de Media Markt, maar toen was het zo druk, toen ben ik maar weer naar huis gegaan zonder spullen.”

Winkeliers

Bijna alle winkeliers in Zwolle bieden dit gehele weekend korting aan in verband met Black Friday. De discounts variëren van 20 tot 50 % op verschillende artikelen zoals kleding, brillen of eten.

Black Friday is overgewaaid uit de Verenigde Staten. Het is de dag na Thanksgiving Day en de meeste werknemers in de VS hebben dan vrij. Black Friday wordt beschouwd als het begin van het seizoen voor kerstaankopen. Om de mensen naar de winkels te trekken, adverteren veel winkels met speciale aanbiedingen.
Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button