Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Bijna 1 miljoen kinderen schuiven aan bij Koningsontbijt tijdens de Koningsspelen 2022

Een gezonde start van de dag met een goed ontbijt is niet voor ieder kind vanzelfsprekend. Jumbo en de Koningsspelen slaan ook dit jaar de handen ineen om zo’n 1 miljoen kinderen te voorzien van een gezond en feestelijk ontbijt tijdens de Koningsspelen op vrijdag 22 april.

“Voorafgaand en tijdens de Koningsspelen laten we kinderen op een feestelijke manier ervaren hoe belangrijk het is om elke dag gezond te ontbijten. Een goed ontbijt geeft een kind in de groei de energie die het nodig heeft om te leren, te sporten en te spelen. Dat Jumbo dit in de afgelopen 10 jaar mogelijk heeft gemaakt voor bijna 10 miljoen kinderen, is echt heel bijzonder. Ik ben dan ook dankbaar dat we al zo lang met elkaar een bijdrage leveren aan een gezonde samenleving”, aldus Richard Krajicek, initiatiefnemer Koningsspelen.

Jumbo is al 10 jaar trotse partner van de Koningsspelen. Colette Cloosterman – Van Eerd, mede-eigenaar van Jumbo: “Wij zijn blij dat we ook dit jaar weer het Koningsontbijt verzorgen voor zo’n 1 miljoen basisschoolkinderen, zodat ze met een goede portie energie kunnen beginnen aan een dag vol sport en spel. Bij Jumbo hechten we veel waarde aan een gezonde levensstijl. Sport en bewegen zijn daarbij onmisbaar. Een smakelijke en gezonde start van de dag met een goed ontbijt geeft je energie om daarna lekker sportief aan de gang te gaan.”

Samenstelling van het ontbijtpakket

Alle kinderen kunnen genieten van een lekker en gevarieerd ontbijt. Dit is volledig in lijn met de richtlijnen van de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum. Het ontbijtpakket bestaat uit volkoren brood, volkoren crackers, halvarine, smeerkaas, 100% pindakaas, fruitspread, appelstroop, gekookte eieren, appeltjes, snoeptomaatjes, komkommer, wortels en melk.

Voel Je Fit

Naast het Koningsontbijt ontvangen alle kinderen die deelnemen aan de Koningsspelen lesmateriaal over het belang van een gezond ontbijt, krijgen ze tips van bekende sporters over hoe fit te worden en blijven, een online Doe-Pakket met onder andere een placemat en Ontbijtbingo en kunnen ze met de klas deelnemen aan het Voel Je Fit spel waarmee sportieve prijzen te winnen zijn voor de school.

Gerelateerde artikelen

Back to top button