Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Bijeenkomst opvang IJsselhallen dinsdag 30 september om 19.30 uur

In de IJsselhallen in Zwolle is dinsdagavond een informatiebijeenkomst over de opvang van vluchtelingen op die locatie. Aanvang is 19.30 uur, de verwachting is dat de bijeenkomst rond 21 uur wordt afgerond. Omwonenden en belangstellenden krijgen tijdens de bijeenkomst uitleg over de noodzaak en opzet van de opvang. Met hun vragen kunnen de aanwezigen terecht bij een groot aantal deskundigen.

Burgemeester en wethouders van Zwolle hebben toestemming gegeven voor de opvang van maximaal vierhonderd vluchtelingen in een deel van het evenementencomplex aan de Rieteweg in de Overijsselse hoofdstad. Burgemeester Henk Jan Meijer zal tijdens de bijeenkomst uiteenzetten waarom het stadsbestuur het belangrijk vindt gehoor te geven aan de vraag van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) naar acute opvangruimte voor de vluchtelingen uit onder meer Syrië. Vervolgens zal het COA uiteenzetten hoe de opvang georganiseerd is.

Belangstellenden kunnen vervolgens bij diverse stands terecht met hun vragen. Daarnaast is het ter plekke mogelijk aan te geven hoe bijgedragen kan worden aan een zo prettig mogelijke opvang in en bij de IJsselhallen. De afgelopen dagen is gebleken dat veel mensen zich in willen zetten voor de vluchtelingen.

De noodopvang in de IJsselhallen is tot uiterlijk het einde van dit jaar.

De IJsselhallen zijn dinsdag 30 september vanaf 19 uur geopend voor omwonenden en belangstellenden. De centrale inleiding en de informatiemarkt hebben plaats in de Suyderseezaal, die te bereiken is via de hoofdingang van het complex aan de Rieteweg 4 in Zwolle.

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button