Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Bewoners versterken biodiversiteit tijdens oplevering Hof van Breezicht in Zwolle

Zwolle – Op woensdag 13 juli is de oplevering van nieuwbouwproject Hof van Breezicht in Zwolle gevierd, door samen bomen te planten in de wadi. Samen met de bewoners, wethouder Monique Schuttenbeld, directeur PHB Gerwin van de Zande en Miranda Venekamp-Brandt, VanWonen Directeur Marketing, Verkoop & Verhuur zijn diverse bomen geplant in de wadi om zo gezamenlijk de biodiversiteit in deze nieuwe buurt te versterken.

Tijdens de start bouw in februari 2021 ontvingen betrokken partijen en een aantal kopers een boompje, met het verzoek hiervoor te zorgen zodat deze na oplevering in de wadi kon worden geplant. Inmiddels zijn alle 91 woningen van Hof van Breezicht opgeleverd. Wethouder Monique Schuttenbeld: “Ik ben blij dat door dit project weer veel mensen een nieuw thuis hebben gevonden in deze mooie groene buurt in Zwolle. Heel Breezicht is opgezet met veel groen en water en dat is hier in het Hof van Breezicht goed zichtbaar. Met het planten van deze bomen samen met de bewoners wordt de buurt nog groener. Een fijne plek om je buren te ontmoeten en te genieten van de buurt.”

Gezonde leefomgeving

Miranda Venekamp-Brandt, geeft aan: “Wij ontwikkelen groene en klimaatbestendige leefomgevingen die, door natuurinclusief te bouwen, bijdragen aan de biodiversiteit in de wijk. In Hof van Breezicht doen we dit samen met de bewoners, door de bomen in de wadi te planten.”
De woningen in Hof van Breezicht zijn klimaatbestendig en voorzien van een eigen warmtevoorziening. Gerwin van de Zande: “De duurzaam gebouwde woningen passen goed bij de gedachte van de groene omgeving.”

Gerelateerde artikelen

Back to top button