AssendorpNatuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Bewoners vergroenen Eigenhaardstraat

Zwolle – Wethouder William Dogger kwam zaterdag de bewoners van de Eigenhaardstraat in Assendorp helpen met het aanleggen van stoeptuinen, plantenbakken en bankjes.

In juli ondersteunde Groene Loper Zwolle 46 buurtinitiatieven met hun financiële aanvraag bij het Oranje Fonds om vandaag tijdens Burendag hun straat te vergroenen. Ook konden deze initiatieven via Groene Loper Zwolle een uitgebreid bloembollenpakket aanschaffen. Deze bloembollen zijn goed voor bijen en vlinders.

Burendag is een jaarlijks terugkerend feest dat je samen viert met je buren en de buurt op de vierde zaterdag in september. Het is een dag waarop je gezellig samen komt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt.Buurten worden leuker, socialer en veiliger als buren elkaar ontmoeten en zich samen inzetten voor hun buurt.

De Groene Burendag is één van de activiteiten die Groene Loper Zwolle organiseert om bewoners te betrekken bij hun eigen groene leefomgeving. Het idee is dat betrokkenheid bij de natuur, duurzaam handelen en zorgzaam omgaan met de natuur stimuleert en zo bijdraagt aan de kwaliteit van de natuur en het landschap in en rond Zwolle. Groene Loper Zwolle wordt gesteund door gemeente Zwolle en provincie Overijssel.

Back to top button