Nieuws uit ZwollePEC ZwolleSportVoetbalVoorpagina

PEC Zwolle blaft wel maar bijt niet tegen PSV

Zwolle – Ruim een uur maakt PEC Zwolle het zondagmiddag in eigen huis PSV knap lastig. Uiteindelijk blijkt de individuele klasse van de Eindhovenaren doorslaggevend: 0-4.

tekst gaat verder onder de foto

Foto © Peter Denekamp

Vol overtuiging

PEC Zwolle maakte het PSV vanaf het begin moeilijk en begon vol overtuiging aan het treffen met de vorig seizoen onttroonde landskampioen. De eerste waarschuwing volgde al binnen vier minuten, toen Dennis Johnsen het maar eens probeerde vanaf de rand van het strafschopgebied. De bal was een prooi voor Jeroen Zoet. In die eerste helft was PEC Zwolle diverse keren dreigend. De grootste kans was na een half uur spelen voor Reza Ghoochannejhad. De clubtopscorer kreeg de bal op een presenteerblaadje na een fout in de Eindhovense opbouw. Zoet kwam echter snel van zijn lijn en ranselde de bal uit de hoek. PSV was ook een aantal keren dreigend, via onder meer Donyell Malen en Steven Bergwijn die doelman Xavier Mous testten. Het was aanvoerder Pablo Rosario die de bezoekers op voorsprong zette. Zijn schot ging langs een wirwar van benen langs Mous: 0-1.

Blauwvingers belonen zichzelf niet

Direct na rust ging PEC Zwolle vol op jacht naar de gelijkmaker, gesteund door de trouwe aanhang, dat ondanks de regen, massaal en hoorbaar aanwezig was. Het leverde gevaarlijke schoten op van Mustafa Saymak en Sai van Wermeskerken, maar de pogingen leverden niet de op dat moment meer dan verdiende gelijkmaker op. Daarna nam de ploeg van trainer Mark van Bommel het duel meer in handen. Twintig minuten voor tijd verdubbelde PSV de score via een bekeken schuiver van Malen.

Rentree Van Crooij

Niet veel later vergrootte Ritsu Doan de voorsprong, na een vlotlopende aanval: 0-3. De individuele klasse van de PSV’ers kwam, zeker in die fase van de wedstrijd bovendrijven. Een opsteker was de rentree van Vito van Crooij, die na lang blessureleed zijn rentree maakte. Van Crooij liet gelijk zien het voetballen nog niet verleerd te zijn en stichtte het nodige gevaar over de rechterflank. Ondanks de drie tegengoals ging Zwolle door met het zoeken naar de eretreffer. Gustavo Hamer kreeg in korte tijd twee kansen, waarvan de eerste de grootste was. Johnsen legde de bal bij de tweede paal panklaar, maar Hamer kopte vrijstaand naast. De tweede inzet eindigde op de voeten van Zoet. In de blessuretijd liet PSV nog een keer zien, waarom de ploeg samen met Ajax de ranglijst aanvoert. Invaller Éric Gutiérrez bepaalde uit de rebound de eindstand op 0-4.

Komende zaterdag wacht voor PEC Zwolle een reis naar Friesland. Om kwart voor negen ’s avonds wordt er afgetrapt tegen sc Heerenveen.

PEC Zwolle – PSV: 0-4 (0-1).
Toeschouwers: 13.482
Scheidsrechter: Higler
Gele kaarten: Hamer (PEC Zwolle), Viergever, Zoet (PSV)
Opstellingen:
PEC Zwolle: Mous, Hamer, Lachman, Kersten, Van Wermeskerken, Saymak (90. Huiberts), Clement, Thy (73. Bruns), Bel Hassani (73. Van Crooij), Ghoochannejhad, Johnsen
PSV: Zoet, Dumfries, Baumgartl, Viergever, Sadilek, Rosario, Hendrix, Bruma (51. Doan), Ihattaren (79. Gutierrez), Bergwijn (74. Gakpo), Malen
Scoreverloop:
39. Rosario 0-1
68. Malen 0-2
72. Doan 0-3
90+4. Gutiérrez 0-4

Bron
PEC Zwolle

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren