AssendorpDiezerpoortNieuws uit ZwolleZorg & Welzijn

Betere hulp voor mensen met verward gedrag in Assendorp en Dieze

Zwolle – Meerdere instanties hebben maandagmiddag de krachten gebundeld om mensen met ernstige psychiatrische klachten in Assendorp en Diezerpoort beter te kunnen helpen. De officiële aftrap vond plaats bij stichting Focus aan de Zerboldstraat.

In de afgelopen periode is er nagedacht over de samenwerking rondom mensen met verward gedrag in beide wijken. De insteek was om deze mensen beter en sneller te signaleren. Ook moest er vervolgens passende en effectieve hulp worden verleend. Hiervoor heeft men nu het Herstelteam EPA opgericht. Het team bestaat uit medewerkers van de sociale wijkteams, Dimence, RIBW, Stichting Focus en De Ruimte.

“In het Herstelteam willen we voor mensen uit de doelgroep zowel de mogelijkheid bieden voor het verkennend aangaan van contacten om het vaak aanwezige isolement te doorbreken als voor ondersteuning en behandeling waar dat nodig is. De verwachting is dat we hiermee mensen in de doelgroep kunnen helpen om tot een beter levensperspectief te komen dan nu,” vertelt Henk Procé van de gemeente Zwolle.

Gerelateerde artikelen

Back to top button