HardlopenNieuws uit ZwolleSportVoorpagina

Berkumloop gewonnen door Keniaan Alpha Kisa

Zwolle – De uit Kenia afkomstige Alpha Kisa heeft de 26ste editie van de Salverda Berkumloop gewonnen. De Keniaan liep de 10 kilometer in een tijd van 30,34. Tweede werd de eveneens uit Kenia afkomstige Moses Yator. De Zwollenaar Arne Mulder kwam als derde binnen in een tijd van 32,32.

Op de vijf kilometer was BB-loper Joep Emmen uit Zwolle de snelste. Hij liep de 5 kilometer in een tijd van 16,14, hiermee bleef hij de BB-lopers Mark Hakbijl en Willard Bredewold voor. Bij de vrouwen won de Zwolse Hellen de Vries de vijf kilometer. Hellen de Vries liep de 5 kilometer in een tijd van 18.16. Het was al de achtste overwinning voor de Zwolse in de Salverda Berkumloop.

Binnen een mum van tijd was de inschrijving voor de 26ste Salverda Berkumloop gesloten. Op zondag 12 juni meldden 1.750 lopers zich binnen de kortste keren aan om op dinsdag 6 september mee te doen. Daaruit blijkt opnieuw dat het hardloopfestijn enorm populair is. Voor Rutger Blankvoort, de nieuwe voorzitter, is het dan ook zaak om zo min mogelijk te veranderen. “Je hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden”, zegt hij.

Ook stond de 26ste van de Salverda Berkumloop weer in het teken van drie goede doelen: Time for Heroes, De Tower-Snörr’n en Wijkvereniging Berkum. Vlak voor de start van de Salverda Berkumloop overhandigde Hans Kampenaar, interim voorzitter van Wijkvereniging Berkum, een cheque ter waarde van 3070 euro aan Time for Heroes en een cheque ter waarde van 2651 euro aan de Tower-Snörr’n. De Wijkvereniging Berkum zal later ook nog een geldbedrag ontvangen. Van alle deelnemers werd een gedeelte van het inschrijfgeld verdeeld over de drie goede doelen. Daarnaast konden de deelnemers aan de Salverda Berkumloop nog een extra bijdrage storten.

Berkumloop goede doel 2016 - RTV Focus Zwolle

Gerelateerde artikelen

Back to top button