KabelkrantNieuws uit ZwolleSportVoetbal

Berkum zoekt herstel tegen Heino

Zwolle – Berkum speelt zaterdagavond de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen tegen Heino en moet zich in die streekderby revancheren voor het frustrerende verlies dat de Zwollenaren afgelopen week leden bij Pelikaan S. Voor Heino geldt trouwens óók dat ze de weg omhoog zoeken na een nederlaag in het openingsduel.
“De opdracht is duidelijk: drie punten halen,” weet Berkum-keeper Huib Veurink. “We moeten het oppakken zoals in het eerste halfuur bij Pelikaan, toen speelden we écht goed. Als we zo kunnen voetballen komen de goals vanzelf een keer, maar ik denk dat het tegen Heino niet alleen beslist raakt door de kansen, maar ook door fitheid.”

Ontevreden

Heino eindigde vorig seizoen keurig als 10e in de zondagse 4e Divisie A. De ploeg kreeg daarna vijf nieuwe spelers., Echter trainer Martijn de Vogel liet weten ontevreden te zijn over de volgens hem gebrekkige voorbereiding die zijn selectie had kunnen afwerken. Afgelopen zaterdag ging zijn team thuis in de eerste competitiewedstrijd met 1-3 onderuit tegen DETO. Na ruim 20 minuten was het 0-1 uit een vrije trap. Daarbij verweet trainer De Vogel zijn defensie dat ze drie DETO-spelers vrij lieten staan. Na rust deed het toen goed verdedigende Heino wat terug, al duurde dat lang. Met nog ruim een kwartier te gaan zorgde Stan Heetkamp fraai voor 1-1, maar in de laatste vijf minuten liep DETO alsnog uit naar 1-2 en 1-3, ook omdat Heino er tegen het slot volgens velen fysiek doorheen leek te zitten.

Zwaar teleurstellend

Ook bij Berkum kijkt men niet bepaald tevreden terug op de ouverture van het nieuwe seizoen in de 4e Divisie D, want de ploeg van trainer Eduard Lindeboom ging vorige week met 2-1 onderuit bij Pelikaan S. Dat was zwaar teleurstellend en bovendien volkomen tegen de verhoudingen in. De Zwollenaren kwamen snel op 0-1 uit een vrije trap van Jorben Nieuwenhuis en kregen daarna legio scoringskansen. Berkum deelde de laken uit maar in plaats van 0-3 of 0-4 bij de rust werd het 1-1 omdat de Zwollenaren hun kansen om zeep hielpen en een vrije trap van de thuisclub over de muur in de bovenhoek van het Berkum-doel verdween.

Ook na rust kreeg Berkum zeker drie doelrijpe mogelijkheden, maar Pelikaan scoorde uit een omhaal de 2-1 en Berkum-keeper Huib Veurink moest eraan te pas komen om de thuisclub bij een penalty van een grotere voorsprong af te houden. De flink uit de kluiten gewassen defensie van de Groningse thuisclub bleef daarna overeind, zodat Berkum met lege handen én het nodige chagrijn naar huis moest.

Het gebrek aan scorend vermogen speelde de Zwollenaren ook parten in de aanloop naar het nieuwe seizoen en dat moet tegen Heino dus, zeker voor het thuispubliek, omgebogen worden.

De streekderby Berkum-Heino begint zaterdagavond op het ongebruikelijke tijdstip van 19.00 uur en wordt geleid door scheidsrechter Stefan van Westing, die daarvoor de lange reis uit het Brabantse Rosmalen moet ondernemen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button