Nieuws uit ZwolleSportVoetbal

Berkum wint eerste oefenduel in Vaassen

Zwolle – Berkum heeft de eerste oefenwedstrijd in het nieuwe seizoen vrij gemakkelijk met 0-6 gewonnen van tweedeklasser VIOS Vaassen.

Berkum kwam in dit sportieve duel sterk uit de startblokken en zette VIOS Vaassen binnen zes minuten op een 0-2 achterstand door doelpunten van Chris van der Meulen en Thom Kooke. Berkum hield daarna de druk op de VIOS-defensie hoog en creëerde vele kansen. De Vaassenaren, die net als Berkum nog niet compleet waren, konden er nauwelijks iets tegenoverstellen.

Dominic van Hoof, die in de eerste helft het Berkum-doel verdedigde, moest slechts één keer handelend optreden. Het was slechts een kwestie van tijd dat Berkum de voorsprong zou vergroten. Dat gebeurde in de 37e en 43e minuut door Youp Kok, die met twee treffers de 0-4 ruststand op het scorebord zette.

Ook in de tweede helft domineerde Berkum de wedstrijd op alle fronten. Trainer Arno Hoekstra wisselde veelvuldig en gaf alle beschikbare spelers (in totaal 16) voldoende speeltijd. Berkum dicteerde de wedstrijd en VIOS Vaassen kon nauwelijks gevaarlijk worden. Ook Bjarn Onderstal, die Dominic van Hoof na de thee als keeper had vervangen, had daardoor een rustige middag.

Aangezien Berkum in de eindpassing voor het doel wat slordig was, duurde het vrij lang voordat de score verder werd opgevoerd. Dat gebeurde uiteindelijk toch in de slotfase door treffers van Jordi Lemmens (78e minuut) en Chris van der Meulen, die scoorde in de 85e minuut.

Gerelateerde artikelen

Back to top button