112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Rijbewijs motorrijder ingevorderd na gevaarlijk rijgedrag

Zwolle – Vrijdag 5 augustus, rond 16.00 uur, heeft een motorrijder van de politie een Zwolse motorrijder betrapt op levensgevaarlijk rijgedrag. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

De agent was aan het surveilleren in Zwolle toen hij op de Bachlaan, een straat binnen een 30km zone, de motorrijder in het vizier kreeg. Hij zag onder andere dat de motorrijder een grote bus inhaalde midden op een gelijkwaardig kruispunt en op zeer hoge snelheid door de 30km zone reed, over meerdere gelijkwaardige kruispunten en langs een speelveld waar op dat moment ook kinderen aan het spelen waren met een bal.

De motoragent zag dat meerdere fietsers schrokken van de motorrijder. Op de Middelweg (50 km weg) gaf de motorrijder nog meer gas en maakte hij ook een wheelie. Pas toen de motorrijder de 30km zone verliet kreeg de motoragent ook kans op een veilige manier op hem in te lopen en hem staande te houden. Zijn rijbewijs is direct ingevorderd en de politie maakt proces-verbaal tegen hem op wegens gevaarlijk rijgedrag.

Gerelateerde artikelen

Back to top button