Nieuws uit ZwolleSportVoetbalVV Berkum

Berkum wil revanche tegen SVZW

Zwolle – Berkum ontvangt zaterdag met SVZW een ploeg waar de Zwollenaren de degens al heel wat keren mee hebben gekruist. Na de tegenvallers van de laatste weken is Berkum er op gebrand om nu voor eigen publiek de volle winst binnen te halen.

“We hebben het de laatste weken niet goed gedaan, dat moet dus anders,” beseft Berkum-keeper Dominic van Hoof. “We zullen keihard moeten werken en voor elke bal gaan, want zeker in eigen huis móeten we nu winnen.”

Promotie

SVZW sloot het afgelopen seizoen fraai af met het kampioenschap in de 1e Klasse D en verdiende zo, na lang wachten, eindelijk de promotie naar de Hoofdklasse B. Trainer Philip Agteres hield zijn selectie daarna bijna helemaal intact, maar zag wél Ferdi ter Avest naar Staphorst vertrekken en hoe belangrijk die speler voor een ploeg kan zijn werd Berkum afgelopen week pijnlijk duidelijk gemaakt.
SVZW startte de nieuwe competitie redelijk met twee remises, maar ging in de twee daarop volgende wedstrijden onderuit. Afgelopen zaterdag volgde er weer een gelijkspel toen het thuisduel tegen SDC Putten in 2-2 eindigde. Daar zag het trouwens aanvankelijk niet naar uit, want Putten stond na iets meer dan een half uur met 0-2 voor. De Wierdenaren knokten zich echter terug en vlak voor rust scoorde Yessin Maskoul de 1-2. In de tweede helft kwam SVZW beter voor de dag en na iets meer dan een uur zorgde Frank Smit voor de gelijkmaker. Het bleef daarna spannend, maar gescoord werd er niet meer. Het behaalde punt zorgde ervoor dat de Tukkers nu op een 12e plaats staan in de Hoofdklasse B met drie punten uit vijf duels, één plek onder Berkum dat twee punten meer heeft gesprokkeld.

Verloren

Bij Berkum lijkt er de laatste weken wat zand in de machine te zijn gekomen, want de formatie van trainer Raymond Schuurman verloor de laatste twee wedstrijden. De Zwollenaren gingen op eigen terrein vrij kansloos met 1-4 onderuit tegen Sparta Nijkerk, maar afgelopen zaterdag zag het er toch anders uit. Berkum beet bij Staphorst weliswaar met 3-2 in het stof, waarbij Ferdi ter Avest alle drie de Staphorster goals maakte, maar kreeg daar toch flinke kansen om een punt mee naar huis te nemen. Nadat Staphorst uit hun eerste kans op 1-0 kwam bracht Marc van der Meulen de Zwollenaren op 1-1. Direct daarna werd het echter alweer 2-1 en toen Berkum na rust met 3-1 achter kwam leek de zaak verkeken voor de bezoekers. Een kwartier voor tijd scoorde Yannick Kaluzi echter de aansluitingstreffer en wankelde Staphorst. In het slotoffensief ketste een schot echter op de lat van het Staphorster doel en in de laatste minuut ging een droomkans verloren, toen er van dichtbij over werd geknald. Daarmee bleef Berkum met lege handen én een kater achter en zakte de ploeg naar het rechter rijtje van de Hoofdklasse B.

Aan Berkum dus de taak om de weg naar boven in te slaan én de supporters de eerste thuisoverwinning van het seizoen te bezorgen. De wedstrijd Berkum-SVZW wordt zaterdag geleid door scheidsrechter Colin Prooi uit Hellevoetsluis, die op Sportpark De Vegtlust om 14.30 uur af laat trappen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button