Nieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapVoorpagina

Keuzegids HBO 2019: Hogeschool Windesheim en Viaa scoren hoog

Zwolle – Hogeschool Windesheim scoort een tweede plaats in de onderzoeken van Keuzegids Hbo 2019 naar de kwaliteit van hbo-opleidingen in Nederland. Daarnaast is de opleiding Verpleegkunde van Hogeschool Viaa uit Zwolle voor de zesde achtereenvolgende keer uitgeroepen tot beste opleiding in de categorie Verpleegkunde.

Hogeschool Viaa Zwolle – Foto: © Peter Denekamp

Keuzegids

De Keuzegids is een onafhankelijke consumentengids die de kwaliteit van alle opleidingen beoordeelt en vergelijkt. De beoordeling van de Keuzegids is gebaseerd op een combinatie van studentenoordelen, studiestatistieken en oordelen uit visitatie- en accreditatierapporten.De Keuzegids beoordeelt elk jaar alle hbo-opleidingen in Nederland. Opleidingen die hoger scoren dan 76 punten mogen zich topopleiding noemen.

Keuzegids

Topopleiding

Ook andere opleidingen van Viaa en Windesheim werden goed beoordeeld. De opleiding Social Work van Viaa eindigde op een twee plaats als topopleiding en zes opleidingen van Windesheim krijgen van Keuzegids Hbo het zegel ‘topopleiding’, omdat ze 76 punten of hoger scoren. In Zwolle zijn dit de opleidingen Elektrotechniek, Civiele Techniek, Psychomotorische Therapie en Bewegingsagogie en de lerarenopleidingen Scheikunde en Lichamelijke Opvoeding en in Almere de opleiding Commerciële Economie.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button