Nieuws uit ZwolleSportVoetbal

Berkum vliegt uit beker tegen Rohda Raalte

Zwolle – Berkum heeft in de kwartfinale van de strijd om de Districtsbeker Oost in eigen huis behoorlijk gênant met 2-3 verloren van eersteklasser Rohda Raalte. De uitstekend voetballende bezoekers waren vanaf de aftrap beter, feller en koelbloediger in de afronding.
“Het was dramatisch slecht van onze kant, we wonnen geen duel,” verzuchtte Berkum-trainer Raymond Schuurman. “Eerst maar weer eens zien om achterin de nul te houden, want het is erg dat er vandaag wéér drie bij ons in gaan,” aldus de coach van de Zwolse hoofdklasser.

Druk

Rohda zette vanaf de start hoog druk en hanteerde daarbij een pittig tempo, maar de Raaltenaren wisten elkaar desondanks goed te vinden. Al na enkele minuten leek Lars van Schooten hard koppend de score te gaan openen, maar Berkum-keeper Huib Veurink wist dat te verijdelen. Nadat Dirk-Jan Klein Velderman even later een riante kans om zeep hielp door hoog over het Zwolse doel te knallen was het echter Berkum dat na krap een half uur op voorsprong kwam. Chris van der Meulen vloog er vandoor na een lange pass en werd in het Raalter strafschopgebied vastgehouden door verdediger Jeroen Jansen. Dat leverde een strafschop op, die door Marc van der Meulen onhoudbaar werd ingeschoten: 1-0.

Het antwoord liet echter niet lang op zich wachten. Na een niet bestrafte overtreding op Jason Huisman, die geblesseerd bleef liggen, gaapte er een gat in de Berkum-defensie. Van Schooten kon daardoor in vrijheid aannemen en met een fraaie boog de 1-1 binnen schieten.

Mis

Slechts enkele minuten na de hervatting ging het opnieuw mis bij de Zwolse hoofdklasser. Huisman gleed ongelukkig uit, waardoor Van Schooten een vrije doortocht kreeg en die was wel aan de Raalter aanvaller besteed: 1-2. Rohda bleef gevaarlijk en na een uur kwam Wesley Hansler centimeters tekort om de voorsprong uit te breiden, maar Berkum kwam even later weer langszij. Na een corner torende Thom Kooke boven de Rohda-verdediging uit en de invaller kopte de 2-2 in de hoek achter keeper Ruben Tepperik.

Daar konden de Zwollenaren echter maar enkele minuten van genieten doordat de Berkum-defensie niet adequaat ingreep. Djeremy Zandvliet kon vrijwel ongehinderd door de as van het centrum oprukken richting het Berkum-doel en de 2-3 binnen knallen. Berkum slaagde er niet meer in om wéér op gelijke hoogte te komen en ontsnapte zelfs aan een grotere afstraffing toen Edison Jose Coelho een enorme kans liet liggen en een enorme afstandsknal van Klijn Velderman op de lat van het Berkum-doel spatte.

Door deze teleurstellende maar wél verdiende nederlaag is Berkum uitgespeeld in het districtsbekertoernooi. Rohda Raalte neemt het nu in de halve finale thuis op tegen tweedeklasser Vroomshoopse Boys en heeft, gezien het uitstekende spel in de wedstrijd tegen Berkum, een prima kans om ook de finale te bereiken.

Berkum-Rohda Raalte, 3 april 2019 (Kwartfinale Districtsbeker Oost)
Eindstand: 2-3 (1-1)
Scheidsrechter: Ronald Spoler
Doelpunten: 27. Marc van der Meulen (1-0), 37. Lars van Schooten (1-1), 48. Van Schooten (1-2), 70. Thom Kooke (2-2), 73. Djeremy Zandvliet (2-3)
Gele kaarten: Ruben Tepperik, Wesley Hansler, Jesper Harmens (allen Rohda Raalte)
Opstelling Berkum: Huib Veurink, Rico Wolven, Dennis Horstman, Marc van der Meulen, Jason Huisman, Björn Bakker, Yannick Kaluzi (46. Thom Kooke), Hoeseb Yakob (67. Silvan Kersbergen), Michel van Aggele (81. Niek Telgen), Chris van der Meulen, Johnsen Bacuna
Opstelling Rohda Raalte: Ruben Tepperik, Lennart Krijger, Coen van Heun, Jeroen Jansen, Jesper Harmens, Djeremy Zandvliet (75. Edilson José Coelho), Dirk-Jan Klijn Velderman, Mart Lugtenberg, Wesley Hansler, Thom Strijland, Lars van Schooten (89. Niels Klink)

Gerelateerde artikelen

Back to top button