Nieuws uit ZwollePEC ZwolleSportVoetbal

Voorbeschouwing PSV – PEC Zwolle

Zwolle – Na de ruime zege op FC Emmen van afgelopen zondag, staat er donderdag een lastige uitwedstrijd op het programma voor de Zwollenaren. PEC Zwolle reist namelijk af naar Eindhoven om het op te nemen tegen PSV. De koploper verloor afgelopen weekend met 3-1 van Ajax, maar staat des ondanks nog steeds bovenaan in de Eredivisie.

PSV lijkt in Eindhoven dit seizoen niet te verslaan. De Brabanders speelden slechts één keer gelijk (1-1 tegen Feyenoord) en de overige thuiswedstrijden leverden allemaal de volle drie punten op. De Eindhovenaren staan vanaf speelronde 1 al bovenaan en zijn dus bezig aan een goed seizoen. De ploeg van Mark van Bommel verloor afgelopen weekend in Amsterdam met 3-1, waardoor de spanning bovenin weer compleet terug is.

Voor de Zwollenaren zijn het ook belangrijke weken. Ondanks dat PEC Zwolle er na de laatste paar wedstrijden weer wat beter voor staat, is elk punt van groot belang met het oog op lijfsbehoud. De verschillen onderin zijn namelijk nog steeds minimaal. Een stunt in Eindhoven zou wat dat betreft goed uitkomen. En stunten in het Philips stadion deed PEC Zwolle in 2013 voor het laatst. Door twee goals van Fred Benson en een treffer van Wiljan Pluim zegevierde de ploeg van toenmalig trainer Art Langeler, die later nog in Eindhoven op de loonlijst zou komen te staan, met 1-3. De wedstrijd in Zwolle dit seizoen verloor PEC Zwolle nipt met 1-2 door twee goals van Luuk de Jong. Vito van Crooij maakte het enige doelpunt namens de Blauwvingers. Sinds de promotie naar de Eredivisie speelden de ploegen 6 keer tegen elkaar in Eindhoven en is de balans in het voordeel van de Eindhovenaren. Zwolle verloor namelijk 4 keer, speelde één keer gelijk en pakte dus één keer drie punten. Zoals gezegd draait het bij PEC Zwolle een stuk beter dan voorheen. De mannen van Jaap Stam pakten zes punten uit de laatste twee wedstrijden en dat zorgt voor wat lucht bij de Blauwvingers.

Afgelopen weekend moesten de Zwollenaren het doen zonder de geschorste verdedigers Bram van Polen en Thomas Lam, twee sterkhouders achterin. Daardoor stond er een ander duo in de laatste linie. Sepp van de Berg en Darryl Lachman vormden het hart van de defensie. Dat ging naar behoren. Voor de negende keer deze competitie werd ‘de nul’ gehouden en er werden nauwelijks kansen weggegeven. In de slotfase mocht Yuta Nakayama als kers op de taart ook nog eens zijn debuut maken. Ondanks dat de Japanner inviel toen het eigenlijk al beslist was, maakte Nakayama een solide indruk en dat biedt perspectief voor de toekomst. Voorin ging het ook van een leien dakje. Lennart Thy scoorde twee keer en ook Vito van Crooij was weer trefzeker. De vleugelaanvaller scoorde zijn 8e goal van het seizoen en is daarmee clubtopscorer. De wedstrijd tegen PSV zal zeker niet makkelijk zijn maar de Zwollenaren zullen vol goede moed naar Noord-Brabant afreizen voor het maximale resultaat.

In Eindhoven staat de wedstrijd, die om 18.30 uur begint, onder leiding van scheidsrechter Pol van Boekel. Assistent-scheidsrechters zijn Dave Goossens en Erik Kleinjan. Official in het Philips stadion is Sander van der Eijk. Siemen Mulder is de VAR die vanuit Zeist meekijkt. Zijn assistent is Ralf van Vlokhoven.

PEC Zwolle kan in Eindhoven rekenen op de steun van 105 supporters.

Gerelateerde artikelen

Controleer ook
Close
Back to top button