Nieuws uit ZwolleSportVoetbal

Berkum vanavond tegen grillig DETO

Zwolle – Berkum speelt dinsdag thuis de inhaalwedstrijd tegen DETO Twenterand, dat de laatste weken op onverwachte momenten punten pakte. Berkum is na afgelopen zaterdag zeker van handhaving in de hoofdklasse, maar is er op gebrand de opmars verder door te zetten. Bovendien willen de Zwollenaren voor hun eigen supporters de zure 1-0 nederlaag wegpoetsen die ze eerder dit seizoen bij DETO leden.

“Wij zijn nu veilig, maar we zullen zeker niet achterover gaan leunen,” verzekert Berkums assistent-trainer Davy Eustacia, die vóór dit seizoen nog deel uitmaakte van de DETO-staf. “DETO zal moeten winnen in hun strijd tegen degradatie, maar wij gaan helemaal niets weggeven. De laatste weken zijn we lekker op dreef. We hebben nog vier wedstrijden te gaan en die willen we állemaal winnen.”

Afknapper

DETO heeft het dit seizoen als promovendus moeilijk in de Hoofdklasse B, maar lijkt de laatste weken aan een opvallende wederopstanding bezig. Enkele weken geleden boekte de ploeg van trainer Jos van der Veen een knappe 4-1 winst tegen DUNO en daarna werd met 2-2 gelijkgespeeld bij Buitenpost. Daarna volgde echter een flinke afknapper voor de Vriezenveense equipe toen er thuis met 0-1 werd verloren van streekgenoot en directe concurrent SVZW. Extra zuur was dat de beslissende treffer diep in blessuretijd werd gescoord, toen iedereen al van een puntendeling uitging.

Afgelopen zaterdag zorgde DETO echter voor een daverende verrassing met een 1-1 remise bij koploper Sparta Nijkerk. In de eerste helft was de Sparta niet in staat om de verdedigingsmuur van DETO te slechten en na 20 minuten kwamen de Tukkers zelfs op 0-1 door een fraai schot van Kai Wesselink. Na rust kon DETO enkel nog verdedigen, maar verder dan de gelijkmaker kwam kampioenskandidaat Sparta niet.

DETO staat ondanks dat knap verdiende punt nog wél op een degradatieplek, maar heeft de nacompetitieplaatsen in zicht en kan zich door een goede eindsprint zelfs nog naar rechtstreekse handhaving voetballen, al is daar wel enige ‘medewerking’ van de concurrentie voor nodig.

Prima serie

Berkum zette de laatste weken een prima serie neer. De ploeg van trainer Raymond Schuurman won de laatste drie duels, allemaal uit, op rij en verzekerde zich daardoor van een ticket voor het volgende hoofdklasseseizoen. Afgelopen zaterdag wonnen de Zwollenaren met 1-3 bij CSV Apeldoorn, dat daarmee nog wat dieper in de degradatiezorgen werd gedrukt. Berkum kwam al binnen het eerste kwartier op 0-2 door goals van Jasper Bremmer en Thom Kooke, maar kwam daarna onder druk. Met enig geluk én door knap keeperswerk van Dominic van Hoof bleef Berkum op de been, al kwam CSV na rust terug tot 1-2. Vrijwel direct daarna scoorde Björn Bakker echter het derde doelpunt voor de Zwollenaren en was het pleit beslecht.

De inhaalwedstrijd tussen Berkum en het voor lijfsbehoud knokkende DETO Twenterand wordt vanavond geleid door scheidsrechter Franklin Berg uit Rotterdam, die op Sportpark De Vegtlust om acht uur af zal laten trappen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button