Nieuws uit ZwolleSportVoetbal

Berkum sluit af tegen sterk AZSV

Zwolle – Berkum speelt zaterdag op eigen terrein in de laatste wedstrijd van dit seizoen tegen AZSV, dat een bijzonder sterke serie achter de rug heeft maar op het beslissende moment toch wat schlemielig nét naast de prijzen in de Hoofdklasse B greep.

“AZSV krijgt bijzonder weinig doelpunten tegen en heeft een fantastisch seizoen gedraaid,” beseft Berkum-aanvoerder Marc van der Meulen. “Maar wij hebben het in de tweede seizoenshelft ook goed gedaan en een overwinning nu zou daar recht aan doen. Bovendien hadden we uit bij AZSV meer moeten krijgen, dat speelt ook mee.”

Indruk

AZSV heeft bij iedereen indruk gemaakt doordat de Achterhoekers al ruim een half jaar ongeslagen zijn. De ploeg van trainer Dave de Jong verloor in november met 3-0 bij SC Genemuiden, maar in de achttien duels daarna slaagde niemand er meer in om AZSV te kloppen. Bovendien hielden de Aaltenaren daarbij in 13 wedstrijden achterin de nul vast en ASZV heeft, met slechts 28 tegengoals in 29 wedstrijden, dan ook een van de minst gepasseerde achterhoedes van de Hoofdklasse B.

Ook afgelopen zaterdag kregen de Achterhoekers op eigen terrein tegen ACV geen doelpunt tegen, maar AZSV slaagde er in een wedstrijd met weinig kansen zelf ook niet in om te scoren. De thuisclub had pech toen Erwin Nieuwboer vlak voor rust op de lat van het ACV-doel kopte, maar kon in de tweede helft niet veel meer creëren. Door die 0-0 remise bleef AZSV op de vierde plek staan en zijn de kampioenskansen verkeken, terwijl ook een periodetitel aan de neus van de Aaltenaren voorbij ging.

Paal

Berkum ging in december, in de laatste wedstrijd voor de winterstop, nogal wrang met 1-0 onderuit bij AZSV. De Zwollenaren leken daar snel op voorsprong te komen toen Chris van der Meulen op het Aaltense doel af ging, maar op het hobbelige veld belandde zijn inzet op de paal. Kort voor rust kwam AZSV op voorsprong door een afstandsschot van topscorer Niek te Veluwe en in de tweede helft slaagde Berkum er, ondanks een overwicht, niet in om nog dichterbij te komen.

Voor Berkum stond na die eerste seizoenshelft maar nét boven de gevarenzone maar richtte zich daarna goed op en de ploeg van trainer Raymond Schuurman speelde zich weken geleden al veilig. Afgelopen zaterdag verloren de Zwollenaren met 3-0 bij koploper Sparta Nijkerk, dat nu de beste papieren in handen lijkt te hebben voor de titel. Berkum was in Nijkerk in de eerste helft zeker niet de mindere tegen de kampioenskandidaat, maar kwam vlak na rust achter toen een van richting veranderde inzet in het Zwolse doel belandde. Toen Berkum in de slotfase, na een zware blessure van spits Yoram Zandvliet, met 10 man verder moest leek er wat te knakken bij de Zwollenaren. Daardoor scoorde Sparta vijf minuten vóór tijd voor de tweede keer en in blessuretijd werd de geflatteerde eindstand van 3-0 bereikt.

Berkum bleef daardoor zevende op de ranglijst en kan, net als AZSV, niets meer verdienen. De ploeg wil echter, ook voor de vertrekkende spelers en stafleden, voor de eigen supporters iets moois maken van het laatste duel van deze jaargang. De wedstrijd Berkum-AZSV wordt zaterdag geleid door scheidsrechter Jesse Rozendal uit Zwaagwesteinde, die op Sportpark De Vegtlust om 14.30 uur af laat trappen.