Nieuws uit ZwolleSportVV Berkum

Berkum opent seizoen bij ONS Sneek

Zwolle – Berkum opent zaterdag het nieuwe seizoen 2020-2021 bij ONS Sneek, een ploeg waar de Zwollenaren al jaren niet meer tegen hebben gespeeld. De Friezen zijn na een moeilijk seizoen op eigen verzoek ‘afgedaald’ uit de Derde Divisie en beginnen met een flink aangepaste selectie opnieuw in de Hoofdklasse B. “We kennen dit ONS eigenlijk niet. Ze deden het niet best in hun oefenwedstrijden, maar dat zegt niets. De jongens die ze hebben gehaald kunnen ongetwijfeld goed voetballen,” verwacht Berkum-middenvelder Björn Bakker.

“Bij ons ging het steeds beter draaien, dus dat moeten we vasthouden. We hebben een leuke selectie, met veel onderlinge concurrentie. Na een halfjaar zonder competitie hebben we er zin in!” Björn Bakker

Foto © Matthijs van Os

Spelers vertrokken

ONS zag na de vrijwillige stap terug een groot aantal selectiespelers vertrekken, maar kreeg daarvoor diverse nieuwkomers terug. Daar zaten talenten uit de jeugd van profclubs Cambuur en Heerenveen bij, maar ook verdediger Patrick van der Veen die overkwam van Berkum. Als trainer werd de ervaren Jan Vlap aangesteld, een oefenmeester die Berkum goed kent door zijn verleden bij onder meer Staphorst. De oefencampagne verliep niet echt bemoedigend voor de ploeg uit Sneek, waarbij vooral de defensie het zwaar had. Na een pak slaag met 11-0 bij de hoofdmacht van SC Cambuur ging ONS tegen zowel Flevo Boys als Go-Ahead Kampen met 5-1 onderuit. Daarna volgde nog een 1-3 verlies bij Be Quick 1887. In dat laatste duel kwam ONS al in de eerste minuut op achterstand, maar daarna richtten de Friezen zich op. De formatie van trainer Vlap verloor alsnog door twee frommelgoals in het laatste halfuur, maar de coach putte moed uit het goede spel dat vóór rust op de mat werd gelegd en hoopt dat dat in de competitie kan worden doorgezet.

Wisselingen Berkum, dat vorig seizoen op een achtste plek in de Hoofdklasse B bleef steken,
kreeg in de zomerstop ook de nodige wisselingen in de wacht te verwerken. Er kwamen liefst 11 nieuwe spelers bij de hoofdselectie, ongekend veel voor Berkum-begrippen, waarvan er drie uit de eigen gelederen zijn doorgegroeid. Aan trainer Arno Hoekstra dus de taak om daar een soepel lopende machine van te maken, waarbij hij kan terugkijken op een redelijk geslaagde oefencampagne. Berkum begon daarin met een 2-3 zege bij WHC in Wezep en versloeg vervolgens Go-Ahead Kampen met 3-1. De daarop volgende 1-3 nederlaag in een toernooi tegen Buitenpost viel tegen, maar de Zwollenaren pakten de draad weer op door Alcides Meppel met 2-1 te kloppen en KHC met 2-0 te verslaan.

Het laatste duel in de oefencampagne was meteen het beste van Berkum-kant, want toen werd VV Emmen in Zwolle op een 4-0 nederlaag getrakteerd. De Zwollenaren zullen die goede vorm moeten vasthouden in het nieuwe seizoen, maar zijn zich er maar al te goed van bewust dat ONS Sneek langzamerhand op elkaar ingespeeld lijkt te raken en voor eigen publiek onderhand wat goed te maken heeft. De wedstrijd ONS Sneek-Berkum wordt zaterdag geleid door scheidsrechter Erik ter Brake uit Dedemsvaart, die op het Zuidersportpark aan de Alexanderstraat in Sneek om 15.00 uur af zal laten trappen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button