Nieuws uit ZwolleSportVoetbal

Berkum ontvangt topper Staphorst

Zwolle – Berkum speelt zaterdag, als het weer niet opnieuw voor problemen zorgt, thuis tegen Staphorst en ontvangt daarmee één van de belangrijkste titelkandidaten van dit seizoen in de Hoofdklasse B. Een pittige opgave dus voor de Zwollenaren.

“Het zal niet makkelijk worden, maar dat is het voor ons eigenlijk nog geen enkele wedstrijd geweest,” weet Berkum-verdediger Dennis Horstman. “Maar tegen goede ploegen voetballen wij vaak beter en in de afgelopen wedstrijden hebben we veel kansen gecreëerd. Die bal zal er de komende weken toch ook wel eens wél ingaan.”

Geweldig

Staphorst draaide een geweldige eerste seizoenshelft want de ploeg van trainer Dennis van Toor ging als koploper de winterstop in, met 32 punten uit 15 wedstrijden. Daarbij werd er slechts één keer verloren en dat dateert alweer van september, toen ACV met 2-0 te sterk bleek. In het laatste competitieduel, gespeeld in december, won Staphorst vrij eenvoudig met 2-0 van CSV Apeldoorn. Na de hervatting van de competitie werden beide wedstrijden van Staphorst afgelast, zodat Urk en Sparta Nijkerk inmiddels op de ranglijst zijn gepasseerd maar Staphorst heeft nog steeds de beste papieren omdat de ploeg minder duels op de teller heeft dan de concurrentie.

Des te opvallender was het nieuws van vorige week dat Staphorst, ondanks de prima resultaten, na slechts één seizoen niet verder gaat met trainer Dennis van Toor. Volgens de club, waar de oefenmeesters het doorgaans langer volhouden, is de “chemie en saamhorigheid onvoldoende aanwezig” tussen selectie en hoofdtrainer.

Teleurstellend

Berkum ging eerder dit seizoen met 3-2 onderuit bij Staphorst, dat in de slotfase maar nét aan een remise ontsnapte, en kijkt inmiddels terug op een teleurstellende serie in de competitie. De ploeg van trainer Raymond Schuurman ging de laatste vier wedstrijden als verliezer van het veld, waarbij de Zwollenaren diverse keren de nodige kansen op meer lieten liggen en zo met een kleine nederlaag afdropen.

Ook twee weken geleden draaide het op een zuur 0-1 verlies uit tegen Buitenpost. De bezoekers kwamen al snel op voorsprong en Berkum beet zich daarna de tanden stuk op de taaie Friese verdediging. Een penalty en een hele serie kansen waren niet genoeg om een punt over te houden aan het duel, waarin Berkum het laatste halfuur met een man meer in het veld stond. Door die nederlaag bleven de Zwollenaren 12e in de Hoofdklasse B en dat is maar één plaats boven de zone die aan het eind van de rit veroordeelt tot nacompetitie om degradatie te ontlopen.

Voor beide ploegen staat er dus veel op het spel en er zal zaterdag ongetwijfeld op het scherpst van de snede worden gestreden. De streekderby Berkum-Staphorst wordt geleid door scheidsrechter Martijn Kieft uit Putten, die op het Zwolse Sportpark De Vegtlust om 14.30 uur af zal laten trappen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button