Nieuws uit ZwolleSportVoetbalVV Berkum

Berkum ontvangt subtopper Swift

Zwolle – Berkum speelt zaterdag op eigen terrein tegen AVV Swift en zal dan tegen de Amsterdamse subtopper van de Hoofdklasse B effectiever voor de dag moeten komen dan de Zwollenaren de afgelopen weken lieten zien.

“Swift is lastig te verslaan. Wij zijn niet stabiel genoeg, maar wij kunnen vaak wél goed uit de voeten tegen goed spelende ploegen. We kunnen de messen dus gaan slijpen. Afgelopen week hebben we bij Urk redelijk goed gevoetbald, maar we hadden het geluk niet aan onze kant.” vindt Berkum-spits Chris van der Meulen.

Naast periodetitel gegrepen

Swift startte dit seizoen uitstekend, was een poos (gedeeld) koploper en greep enkel op basis van een minder doelsaldo naast de eerste periodetitel. Na de winterstop liet de ploeg van trainer Martin de Groot echter steken vallen. Na winst bij SDC Putten (0-2) volgde afgelopen week in eigen huis een 1-1 remise tegen Flevo Boys en daarmee mocht Swift de handen zelfs dichtknijpen. De bezoekers deelden de lakens uit en kwamen kort voor rust op 0-1. Na de hervatting kropen de Amsterdammers door het oog van de naald toen een bal op de paal van het Swift-doel knalde en Flevo Boys nog meer kansen liet liggen. Vijf minuten voor tijd maakte Barbosa Nhoca verrassend gelijk, waarmee hij Swift een volgens sommigen gestolen punt bezorgde.

In september won Berkum met 1-2 bij Swift, op dat moment nog lijstaanvoerder, maar daar zag het lang niet naar uit. Swift zette Berkum vanaf de aftrap vast maar wist het overwicht niet te verzilveren. Na rust speelde Berkum een stuk beter en in de 53e kopte Johnsen Bacuna de Zwollenaren naar 0-1. Minuten later liet Noa Benninga een enorme kans liggen om Swift langszij te brengen maar na een uur zorgde Jesse Dingjan alsnog voor 1-1. Swift leek daarna door te drukken maar Michel van Aggele schoot de bezoekers naar een verrassende 1-2 winst.

Wisselvallig

De afgelopen weken acteert Berkum veel te wisselvallig. Na een knappe 0-3 zege bij Genemuiden ging het team van trainer Arno Hoekstra met 1-2 onderuit tegen De Dijk en afgelopen week werd met 2-0 verloren bij Urk. In die laatste wedstrijd kwam Berkum een stuk beter voor de dag dan een week eerder, maar de Zwollenaren verzuimden een aantal flinke kansen te benutten en gaven de tegengoals bijzonder ongelukkig weg. Voetballend zag het er echter een stuk beter uit dan tegen De Dijk en als die lijn kan worden doorgetrokken kunnen er weer punten worden gepakt.

Berkum zakte door de nederlaag bij Urk naar de negende plek, maar steeg ná het weekend curieus genoeg weer een plaatsje. Dat gebeurde doordat concurrent NSC Nijkerk drie punten in mindering kreeg vanwege ongeregeldheden bij hun in januari gestaakte wedstrijd tegen Buitenpost. Een meevaller dus voor de Zwollenaren, maar Berkum zal nu toch eindelijk weer eens in eigen huis moeten winnen om niet af te zakken naar riskant vaarwater. Swift bezet de vijfde plek en heeft resultaten nodig om de kopgroep niet definitief uit het zicht te verliezen. De wedstrijd Berkum-Swift wordt zaterdag geleid door scheidsrechter Jelle Besselsen uit Barneveld, die op Sportpark De Vegtlust om 14.30 uur af zal laten trappen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button