Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Burgemeester Snijders loopt een rondje mee in de Veerallee

Zwolle – Donderdagochtend bracht burgemeester Snijders een bezoek aan de wijk Veerallee. Het bezoek is onderdeel van een kennismakingsronde langs verschillende wijken om de stad en haar inwoners zo snel mogelijk te leren kennen. De in september aangetreden burgemeester van Zwolle heeft al verschillende wijken bezocht.

In de Veerallee werd het project ‘Wandelen in de Wijk’ gekozen om de buurt beter te leren kennen. En dus liep Snijders deze ochtend een rondje door de wijk, vergezeld van een groepje fiere wandelaars. Trots zijn de mensen op hun buurt, zo blijkt uit de gesprekken die Snijders voerde. “Er is mij verteld hoe de wijk is ontstaan en wat voor type huizen hier staan”. Maar ook werd er gesproken over wat de buurt bezig houdt. “Van groen en leefbaarheid  tot nieuwe woningbouwprojecten” aldus Snijders.

De Zwolse burgemeester prijst het project Wandelen in de Wijk: “Heel mooi dat oudere mensen meewandelen tegen eenzaamheid en het is goed voor de beweging.” Wandelen in de Wijk heeft dan ook als doel op een leuke en laagdrempelige manier te bewegen. De groep doet dit onder begeleiding van een fysiotherapeut. Het mooie is dat er tegelijk nieuwe contacten worden gelegd.

Ook een keer meewandelen in de wijk? Click op onderstaande link voor mee info.

Wandelen in de Wijk

 

 

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button