Nieuws uit ZwolleVoetbal

Berkum naar opstomend  AZSV

Zwolle – Berkum treedt zaterdag, op het ongewone tijdstip van 14.00 uur, aan bij AZSV in Aalten, en treft dan een tegenstander die de laatste weken flinke stappen omhoog heeft gezet in de Hoofdklasse B. De Zwollenaren daarentegen zitten in een fase waarin het niet lekker loopt.

“Het gaat de laatste weken niet goed, maar daarom zijn we er extra op gebrand om bij AZSV een goed resultaat te halen,” kijkt Berkum-verdediger Jasper van der Stouw vooruit. “Het is voor ons nu vijf voor twaalf, we moeten alle zeilen bijzetten. We moeten zo snel mogelijk weg uit die gevarenzone en met onze selectie kán dat ook.”

Roer overgenomen

AZSV begon onder de nieuwe trainer Dave de Jong, die het technische roer na acht (!) seizoenen overnam van Dennis van Toor, prima aan het nieuwe seizoen want de Aaltenaren waren na de eerste vier weken zelfs gedeeld koploper. Daarna volgde een mindere fase, maar de ploeg uit de Achterhoek is de laatste weken weer uitstekend op dreef. AZSV won vier van de laatste vijf competitieduels, waarvan de laatste drie op rij.

Afgelopen zaterdag versloeg het Aaltense team CSV Apeldoorn met 3-0. De bezoekers openden beter maar AZSV deelde na rust de lakens uit. Na een uur kwam de thuisploeg ietwat fortuinlijk op voorsprong toen een schot van Freek Mulder wat van richting werd veranderd, maar in het laatste halfuur werden de Apeldoorners kapot gespeeld. Dat leidde er een kwartier voor tijd toe dat Niek te Veluwe de marge kon verdubbelen en even later zorgde dezelfde speler voor de derde AZSV-treffer. Bij die twee fraaie laatste goals was Yordi Orriëns de aangever. De Aaltenaren staan inmiddels zesde op de ranglijst van de Hoofdklasse B en de mooie derde plek in de tweede periode biedt ook nog volop perspectieven op een prijs.

Gevarenzone

Berkum heeft zichzelf, na een redelijke start, de laatste tijd richting gevarenzone gemanoeuvreerd. Afgelopen zaterdag werd de uitwedstrijd bij DETO Twenterand vanwege de weersomstandigheden afgelast, maar de Zwollenaren gingen in de voorgaande twee duels met lege handen van het veld. Na een wat ongelukkig 2-1 verlies bij titelkandidaat Excelsior ’31 volgde een week later op eigen terrein een frustrerende 0-3 nederlaag tegen SDC Putten. In die laatste wedstrijd, door veel Berkum-spelers omschreven als hun slechtste prestatie van het lopende seizoen, liepen de Zwollenaren volop in het mes van de tegenstander. Berkum wist maar weinig kansen te creëren en werd afgetroefd bij de vlijmscherpe counters van de Puttenaren. Vóór rust werd de schade nog beperkt tot één tegentreffer, maar in het tweede bedrijf speelde SDC Putten de thuisploeg naar een roemloze nederlaag.

Daardoor is Berkum afgezakt naar een 12e plaats op de ranglijst en dat is maar nét boven het echte ‘probleemgebied’ van de Hoofdklasse B. De ploeg van trainer Raymond Schuurman weet dus dat ze in Aalten de punten hard nodig heeft om de winterstop met een goed gevoel in te kunnen gaan.

De wedstrijd AZSV-Berkum op Sportpark De Villekamp aan de Haartsestraat 57 in Aalten wordt zaterdag geleid door scheidsrechter Martijn Germs uit Wilnis.

Gerelateerde artikelen

Back to top button