112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

(Foto) update: Zwaar ongeval op Ceintuurbaan met vrachtwagens

Zwolle – Rond kwart over acht vanochtend heeft er een zwaar ongeval plaatsgevonden op de Ceintuurbaan. Het ongeval gebeurde ter hoogte van de kruising met de Oldeneelallee voor de verkeerslichten. Twee vrachtwagens zijn op elkaar geklapt. Ook zijn er twee personenauto’s bij het ongeval betrokken.

Er is sprake van een behoorlijke ravage. De bij het ongeval betrokken bulkvrachtauto is dusdanig beschadigd dat de cabine er compleet af ligt. De chauffeur van de bulkwagen raakte gewond. Hij is overgebracht naar het Isala ziekenhuis.

De bestuurder van één van de bij het ongeval betrokken personenauto’s vertelt, ‘Ik ben uitgestapt na de klap en zag de cabine van de blauwe vrachtwagen erbij hangen met de bestuurder er nog in. Ik heb direct mijn lifehammer gepakt en aan iemand anders gegeven.’

De man weet niet meer aan wie hij noodhamer waar men autoruiten mee kan inslaan heeft gegeven. Het ging allemaal erg snel.

“De omstander aarzelde geen moment en sloeg de rechter zijruit in van de hangende vrachtwagencabine. De vrachtwagenchauffeur was wel gewond maar kon zich zelf op het asfalt laten zakken vanuit zijn cabine,” vervolgt de betrokken automobilist zijn verhaal.

Een andere getuige zegt dat hij de blauwe vrachtwagen aan zag komen rijden. “De personenauto en de gele vrachtwagen stonden stil voor het rode licht. De bulkwagen kwam er op behoorlijke snelheid aan en knalde op de rest,” vertelt hij.

Het verkeer op de Ceintuurbaan in de richting Wythmen en ook in de richting A28 liep compleet vast. Ook op andere doorgaande wegen in Zwolle stond alles vast.

De Ceintuurbaan was afgesloten vanaf de kruising Leo Majorlaan in verband met de berging van de vrachtwagens. Het verkeer op de Ceintuurbaan in de richting Heino werd omgeleid via de Leo Majorlaan en de Marsweg. Op de A28 werd het verkeer voor Zwolle omgeleid via de IJsselallee. De A28 afrit Noord was afgesloten. Verkeer voor Zwolle werd vanaf de afrit Zuid omgeleid via de IJsselallee.

Rond kwart over twaalf heeft de politie de weg weer vrijgegeven voor het verkeer.

Back to top button