Nieuws uit ZwolleSportVoetbal

Berkum laat twee punten liggen tegen AZSV

Zwolle – Berkum 1 kwam in de openingswedstrijd van het nieuwe seizoen op eigen terrein niet verder dan een 0-0 remise tegen AZSV. De Zwollenaren hadden vooral vóór rust de meeste kansen maar misten de scherpte en af en toe ook een beetje mazzel, waardoor na afloop het gevoel overheerste dat ze twee punten hadden weggegeven.

“We begonnen goed, met twee of drie goede mogelijkheden, maar in de tweede helft werd het minder van onze kant,” vond Berkum-trainer Arno Hoekstra. Coach Dave de Jong van AZSV zag dat zijn ploeg er na rust beter in kwam, én in de eerste helft een één-op-één kans had laten liggen. “Maar onze keeper heeft ons gered bij een vrije trap en een corner, over twee dagen denk ik dat ik blij moet zijn met een punt.”

Stijlvol

In de eerste helft was Berkum het gevaarlijkst en na krap een kwartier leken de Zwollenaren ook op voorsprong te komen. Na voorbereidend werk van Chris van der Meulen vuurde Ivar Nijboer hard op het Aaltense doel, maar keeper Bonne Jansen haalde de bal stijlvol uit de bovenhoek. Nadat Martijn Brakke naast het AZSV-doel had geknald had de openingsgoal ook maar zo op naam van de bezoekers kunnen komen. Joost Rasing kwam na een snelle uitval in vrije positie voor het Berkum-doel, maar stuitte daarbij op keeper Huib Veurink.

Na krap een half uur leek Chris van der Meulen, na een lange pass van verdediger Dennis Horstman, de Aaltense keeper te gaan passeren maar zijn tikje sukkelde centimeters naast het AZSV-doel en nog geen vijf minuten later ketste een schot van Van der Meulen via de lat over. Omdat keeper Bonne Jansen vlak vóór rust ook een inzet van Nijboer onschadelijk maakte bleef het voor rust 0-0 en daarmee had de thuisclub zichzelf duidelijk tekort gedaan.

Minder

In de tweede helft oogde het allemaal wat minder bij Berkum, dat het tempo liet zakken en zich meer onder druk liet zetten door de op de counter spelende Aaltenaren. Daar kwam lange tijd niet al te veel gevaar uit, maar een kwartiertje voor het slot kwamen de Zwollenaren goed weg toen een kanonskogel van Niek te Veluwe maar nét over de bovenhoek van het Berkum-doel scheerde.

In de slotfase kwam Berkum sterker terug maar opnieuw bleek de sterk keepende Bonne Jansen, normaliter reservedoelman bij AZSV, een niet te passeren station. Drie minuten voor het slot bokste de Aaltense sluitpost een vrije trap van Robert Schonewille knap weg en een minuut later maakte hij een kopbal van Frank van der Burg op miraculeuze wijze onschadelijk. Zodoende bleef het bij een doelpuntloze remise, en daarmee was Berkum nog het ontevredenst omdat de thuisclub het karwei al in het eerste bedrijf kan kunnen en moeten afmaken.

Berkum-AZSV, 28 augustus 2021
Eindstand: 0-0 (0-0)

Scheidsrechter: Jonathan van Dongen
Gele kaarten: Robert Schonewille, Ivar Nijboer, Björn Bakker, Bas van Wijnen (Berkum), Koen Maatkamp (AZSV)
Opstelling Berkum: Huib Veurink, Dennis Horstman, Frank van der Burg, Marc van der Meulen, Jorben Nieuwenhuis, Roy van der Stouwe (69. Johnsen Bacuna), Björn Bakker, Robert Schonewille, Ivar Nijboer (81. Bas van Wijnen), Chris van der Meulen, Martijn Brakke
Opstelling AZSV: Bonne Jansen, Freek Mulder, Michael Vaags (46. Jonathan Goosen), Bram Rensing (82. Luka ter Haar), Niek te Veluwe, Bram Wevers (77. Jelte Ikink), Ferran Mombarg, Rik van der Eerden, Joost Rasing (90+2. Thijmen te Kolste), Koen Maatkamp, Quinn Vervelde\

Bron: https://www.vvberkum.nl/

Bron
VV Berkum

Gerelateerde artikelen

Back to top button