Nieuws uit ZwolleSportVoetbal

Berkum de bietenbrug op bij DETO

Zwolle – Berkum heeft zich zaterdagmiddag lelijk in de vingers gesneden door met 1-0 te verliezen in het inhaalduel bij DETO Twenterand. In een van beide kanten zeer matige wedstrijd gaven de Zwollenaren onnodig een doelpunt weg en slaagden ze er daarna niet meer in om een gaatje in de ruim bezette DETO-defensie te vinden.

“We komen achter door een zondagsschot, waarbij er niet best werd verdedigd. Daarna loop je tegen een muur op en hebben we veel te weinig gecreëerd,” vond Berkum-trainer Raymond Schuurman.

Balbezit

Het duurde lang voordat de wedstrijd echt op gang kwam. In de eerste helft had Berkum op het oog wat meer balbezit, maar met veel ‘breiwerkjes’ en af en toe een lange bal naar voren leverde dat weinig tot niets op. Na een minuut of 20 zat er echter meer in toen Jason Huisman de bal, na een afgeslagen DETO-corner, richting Chris van der Meulen zond. De Zwolse spits ging op het Vriezenveense doel af maar schoot naast, terwijl Johnsen Bacuna ook in kansrijke positie stond. Na een half uur leek Bacuna te gaan scoren uit een voorzet van Chris van der Meulen, maar in plaats van te koppen sloeg hij met de hand tegen de bal. Dat leverde dus geen goal maar wél een gele kaart op. Aan de andere kant kwam Lesley Nahrwold er een paar keer aardig door, maar Berkum-keeper Dominic van Hoof kwam niet in de problemen.

Dat werd direct na rust héél anders toen Kevin Aman op links in balbezit kwam en de Berkum-defensie verzuimde adequaat in te grijpen. De Twentse routinier bedacht zich geen moment, haalde uit en zag de bal fraai en onhoudbaar in het Zwolse doel verdwijnen: 1-0. Berkum hielp daarmee de tegenstander mooi in het zadel, want de Tukkers konden de zaken achterin nog meer gesloten houden en loeren op de uitval.

Forceren

Berkum zette druk om de gelijkmaker te forceren en in de 71e minuut leek Bacuna een vrije schietkans te krijgen, maar hij had te veel tijd nodig en sleepte er niet meer dan een corner uit, één van de vele hoekschoppen die de bezoekers mochten nemen maar niets opleverden. Ook in de slotfase strandden alle Zwolse aanvallen in het overbevolkte strafschopgebied van DETO, waar keeper Anthony van Zaltbommel eigenlijk opmerkelijk weinig moeite had om zijn doel schoon te houden.

Daarmee heeft Berkum, na het ongelukkige verlies tegen Urk van vorige week, opnieuw verzuimd afstand te nemen van de gevarenzone in de Hoofdklasse B. Volgende week spelen de Zwollenaren nog een inhaalduel bij SVZW en ze zullen daar heel wat beter voor de dag moeten komen om zichzelf lucht te verschaffen.